fbpx

Haugen: “Jeg har fremsendt dokumentationen”

Norske Rune Haugen, der træner Derby Test-vinderen Rossmos Tyson, fortæller tirsdag aften til galopsport.dk, at han har fremsendt Dansk Galop den nødvendige dokumentation for, at Rossmos Tyson blev rettidigt anmeldt til Dansk Derby tilbage i vinteren 2012.


“Jeg har i dag haft en god og sober dialog med Klampenborg Galopbane og Dansk Galop omkring problemerne med Rossmos Tysons anmeldelse til Dansk Derby. Jeg har fremsendt den oprindelige anmeldelseskvittering, og jeg må slå fast, at der foreligger en personlig fejl og en række misforståelser i forløbet”, forklarer Haugen.

“Da den første anmeldelsesliste kom ud til Derbyet, opdagede jeg straks, at Rossmos Tyson ikke var med på listen. Jeg kontaktede på daværende tidspunkt Klampenborgs sportsafdeling og gjorde opmærksom på det. På daværende tidspunkt stod en lang række af hestene på listen uden navn, og jeg kom bort fra at få tjekket op om den rigtige hest var kommet med”, fortsætter træneren.

“Jeg starterklærede hesten i mandags uden at modtage nogen protest over at han ikke fandtes på Derbylisten, og ikke på noget tidspunkt var dette emne til diskussion. Ikke før nogle minutter efter sejren, hvor jeg for første gang blev gjort opmærksom på det, og det har jeg i sandhed svært ved at forstå”.


– Men Rossmos Tysons ejer, Morten Christian Mo, har aldrig modtaget en regning for opkrævning af forfeits til Dansk Derby – har han aldrig fattet mistanke til at noget var galt?

“Nej, Morten Mo har ikke haft en hest meldt i Danmark i mange år, og da han ejer i omegnen af 15 heste, er han vant til at alting opkræves igennem Norsk Jockeyklub i stedet for at regningerne sendes til ham selv privat. Han har derfor ikke været klar over proceduren, og har i god tro regnet med, at alt er blevet afregnet igennem Norsk Jockeyklub”, fortæller Haugen og slutter:

“Som sagt er der her tale om en række menneskelige fejl, som vi nu forhåbentlig har fået klargjort, og dokumentationen er som sagt afleveret. Nu afventer vi lige som alle andre der følger sagen blot afgørelsen, så vi forhåbentlig kan komme videre og se frem imod Rossmos Tysons start i Dansk Derby”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top