fbpx

Hoppeføl efter Gruppe-1-vinder på Fyn

Natten til tirsdag folede den 14-årige Green Desert-datter Yaselda et hoppeføl efter Gruppe-1-vinderen Lord Shanakill (Speightstown) hos Nina Falck og Gert Larsen på Fyn.


Ægteparret købte sammen med Marianne og Hans-Erik Westerberg Yaselda på Goffs November Breeding Stock Sale i fjor, og hun er i forvejen mor til tre vindere i Frankrig, Italien og Irland. Avlshoppen, der var vinder som 2-årig og havde en Official Rating på 80, er selv helsøster til Prix Robert Papin (Gr.2)-vinderen Greenlander.

Desuden er hendes egen mor, Pripet, helsøster til Gruppe-1-vinderen Midway Lady, samt halvsøster til Listed-vinderne Capias og Heavenly Calm. Midway Lady har igen produceret Gruppe-1-vinderen Eswarah, der i 2005 var Champion 3-årshoppe i England med sejr i bl.a. Epsom Oaks (Gr.1).

Faderen til hoppeføllet, Lord Shanakill, vandt bl.a. Prix Jean-Prat (Gr.1) over 1600 meter i Chantilly. Han er opstaldet på Irish National Stud og hans første årgang er åringer i 2013.

“Yaselda gik næsten tre uger over tiden, og da vi ikke har kendt hende så længe, var det dejligt at selve folingen blev så let og vellykket”, siger Gert Larsen til Galopsport.dk. Yaseldas føl fra i fjor, en hingst efter Fast Company, gik senest igennem ringen på Goffs November Foal Sale for 20,000 euro.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top