fbpx

Nagell-Erichsen: “Stop protektionismen nu!”

Temaet og debatten om den fælles skandinaviske åringsauktion, der i den snart forgangne uge blev sendt til tælling af Svenska Fullblodsavelsföreningen (SFAF), har været årsag til megen debat på især det sociale netværk Facebook.


Siden SFAFs offentlige udmelding, hvor de gjorde det klart, at det forestående skandinaviske samarbejde omkring en fælles åringsauktion, ikke ville få deres opbakning, har der især blandt Skåne-baserede trænere og opdrættere været opstandelse – og nu melder også Norges mægtigste fuldblodsstutteri, Meridian, sig ind i debatten.

Meridian Stutteris indehaver, Einar Nagell-Erichsen, siger til Galopsport.dk: ”Jeg synes det er direkte flovt at læse SFAFs udmeldelse af det skandinaviske auktionssamarbejde. Én ting er deres holdning, men deres begrundelser for ikke at ville deltage i samarbejdet er for mig helt usammenhængende og nedsættende, og nu må Stockholm-kredsen snart begynde og tænke over, om de overhovedet er interesseret i at være en del af fællesskabet i vores sport”.

”Vi har nok udfordringer at arbejde med i forvejen, og hvis vi nogensinde skal komme i mål med fælles auktion, fælles reglement og fælles datasystem, så er de tre landes forbund nødt til at sætte sig igennem nu”, fortsætter Einar Nagell-Erichsen.

Den protektionistiske holdning, som Nagell-Erichsen blandt andet henviser til, kom ifølge ham selv allerede til udtryk efter en af Meridians tidligere svenske Derbysejre på Jägersro. Efter Derbysejren blev den ordførendes tale indledt med ”Desværre blev det en norsk sejr, men…”

”De skandinaviske auktioner er hver for sig mislykkedes, fordi de sjældent tiltrækker mere end en enkelt eller to købere per hest – i bedste fald! På Merdian har vi igennem længere tid været store tilhængere af samarbejdet omkring en fælles auktion, til trods for den lange rejse og dertil komplicerede toldbehandlinger. Og derfor reagerer jeg ekstra voldsomt, når Stockholm-kredsen ikke engang vil rejse nogen steder hen!”, siger Nagell-Erichsen.

”Hvor en fælles auktion skal ligge? Det bør være den mest optimale løsning for alle parter, og i det tilfælde er det enten Göteborg eller Malmö, og derefter kunne man eventuelt rotere mellem stederne, for fortsat at kunne evaluere og forbedre konceptet”.

”Jeg slår fast, at Meridian gerne vil samles med Sverige og Danmark. Både omkring auktion, men også meget mere. Svensk, dansk og norsk galopsport trænger til al den hjælp den kan få, og det er nu protektionismen må stoppes.

”Hvis Stockholm-regionen nægter at være med, så må den resterende del af Skandinavien ikke blot bøje sig i afmagt for den snævre og egoistiske kreds af opdrættere, der ikke ønsker noget for fællesskabet, men kun tænker på deres egen lomme i en begrænset levetid. Norge, Sverige og Danmark har igennem denne voksende debat fået et glimrende startskud til at komme videre – så lad os allerede her i 2013 samles omkring et større auktions og løbsmeeting, med mulighed for at tiltrække nye og gamle hesteejere, og alle trænerne – for ingen er vel i tvivl om, hvor meget stærkere vi alle står i et fælles skandinavisk samarbejde”, slutter Einar Nagell-Erichsen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top