fbpx

“Hun oser af klasse, og vi ville ikke tage nogen chancer”

Lørdagens næstbedst betalte opgør på Fyens Væddeløbsbane er de 2-åriges Mingun Produce Stakes over 1250 meter, hvor 11 deltagere kæmper om en samlet præmiesum på 113.000 kroner.


Lokale Tina Mortensen sadler to heste i opgøret – Jakob og Pernille Altenborgs High Heeled Honey (Special Quest) og Galoppens Venners Acey Ducey (Academy Award). Begge heste har blot startet en enkelt gang tidligere, og bedst gik det for High Heeled Honey, der vandt med en længde (ikke med 8½ længde som programmet oplyser) foran King Diamond på Klampenborg.

Søren Jensen-trænede King Diamond er igen blandt konkurrenterne i det største opgør for den yngste årgang i Provinsen, og det samme er ligeledes Bent Olsens Go On Direction og den senere Jydske Stayerprøve-triumfator Red Pearl, som begge havde et godt stykke frem til High Heeled Honey.

Tina Mortensen har dog ikke startet halvsøsteren til Mowerina- og Listed-vinderen Sydney siden maidensejren den 21. juli, og hoppen har bl.a. måtte springe en start i Elkær Stutteri Skandinavisk Opdrætningsløb over.

“Der har ikke været noget alvorligt galt med hende, men hun blev behandlet i en bagkode efter sejren på Klampenborg, og starten lå for tæt på Opdrætningsløbet til at vi ville tage nogen chancer. Hun har en vis klasse over sig, og vi har på ingen måde haft travlt med at presse hende. Forhåbentlig løser hun lørdagens opgave på en god måde, og derefter er årets store mål Breeders’ Trophy Juvenile på Täby”, siger Tina Mortensen til galopsport.dk.

Fyens Væddeløbsbanes baneprogram har tippet High Heeled Honey anden i Mingun Produce Stakes og givet favoritværdigheden til Bent Olsen-trænede Exquest, der er maidenvinder på Klampenborg og senest var 10. gennem mål i Brogaarden Auktionsløb. Tiltro er der også til Stayerprøve-vinderen Red Pearl og Line Juhl-Nielsens Speed. Sidstnævnte har gjort det fornuftigt i sine to første starter, og han kan vise sig at være værste konkurrent til High Heeled Honey.

Birgitte Nielsen-trænede Classique Danse var femte i Auktionsløbet, fire længder foran Exquest, så også her kan der gemme sig værdi for spillerne.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top