fbpx

Historisk double for Bent Olsen og Lone Kaj-Nielsen

Lørdag aften stod træner Bent Olsen og ejer Lone Kaj-Nielsen for et historisk resultat, da de indenfor blot 12 minutter formåede at vinde to løb på to forskellige skandinaviske baner.


Klokken havde lige passeret 18, da Jacob Johansen red 3-årige Jubilance først over målstregen i et 3-årsløb over 1980 meter græs på Øvrevoll, og mindre end et kvarter senere var Lone Kaj-Nielsens bourgogne og gule væddeløbsfarver igen først over stregen – denne gang på Klampenborg, hvor 2-årige Smartinblack aflagde sin maidentitel med mange længder for Marcos Robaldo.

Jubilance, der i sine to foregående starter havde vundet både Jyllandsløbet i Århus og Norsk 2000 Guineas på Øvrevoll, skulle denne gang give to kilo til Niels Petersen-trænede Old Pal, og nordmændene havde gjort hjemmehåbet til kneben favorit i totalisatoren.

Da løbet skulle afgøres var der dog ingen spænding, for Jubilance var sine konkurrenter overlegen og henviste med største lethed Old Pal til andenpladsen med tre længder. Førstepræmien var lidt mere end 36.000 norske kroner værd for Oratorio-sønnen, som dermed er meget tæt på en samlet indtjening på 400.000 kroner siden ankomsten til Skandinavien.

Sejren på Klampenborg til 2-årige Smartinblack (Footstepsinthesand) var rigtig mange penge værd for Lone Kaj-Nielsen, der købte hesten på Goffs Ready-to-Run Sale i starten af april. Hesten var nemlig berettiget til en Racing Post Yearling Bonus på 10,000£ sterling, så der kunne lægges godt og vel 90.000 kroner oveni førstepræmiens 25.000.

Den fine lørdag aften for teamet Bent Olsen og Lone Kaj-Nielsen blev i øvrigt afrundet med Boxing Days gode femteplads i Gruppe-3-opgøret Walter Nilsens Mindeløb. En femteplads der indbragte 40.000 kroner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top