fbpx

Neuroth-double i Norsk Breeders Prize

Wido Neuroth sadlede for første gang i syv år vinderen af Norsk Breeders Prize, og det blev endda til en dobbelt-sejr for Skandinaviens championtræner da Ilo efter en stærk afslutning nedkæmpede sin staldkammerat Great Gambo og til slut vandt let med en længde, hvorefter der var halvanden længde til tredjehesten Premier Cru, som med kort hoved henviste May Spirit til fjerdepladsen.


Neuroths førstejockey Fredrik Johansson havde valgt at sidde op på Great Gambo efter hestens flotte sejr i Scandinavian Classic Challenge på Täby, og i stedet var Ilos tøjler overladt til Kim Andersen, der dermed red Lorofino-sønnen for første gang siden parret sammen vandt Svenskt Kriterium i fjor. ”Wido gav mig i paddocken besked på at holde mig lidt bag de forreste og forsøge at vinde løbet løbet på speed, og rideordren sad lige i øjet”, fortalte Kim Andersen efter sejren.

Ilo vandt tre af sine fire starter i fjor og hans samlede præmiesum løb op i 449.000 kroner, men på trods af at der i 2007 hidtil var kommet 226.000 kroner ind på kontoen havde lillebroderen til mægtige Icaros ikke helt levet op til forventningerne. ”Han blev skadet i Svenskt Derby og fik derfor en lille pause til at blive helt i orden igen. I dag gik han et flot løb, og det skærpede ham nok at få blinkers på for første gang”, udtalte Wido Neuroth sig efter sejren i Norsk Breeders Prize, der var 409.500 kroner værd for Stall EOS, der både er ejer og opdrætter af Ilo.

Med den fornemme double i Breeders Prize ser Wido Neuroth også ud til at have det norske championat i sin hule hånd, efter at Rune Haugen ellers havde overtaget tronen de seneste to år. I år har Haugen dog nærmest været anonym i forhold til de seneste par sæsoner, og med 3-årige navne som Appel Au Maitre, Ilo og Great Gambo har Wido Neuroth ikke været en let konkurrent i 2007.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top