fbpx

Johansson fortsætter – to storløbssejre på Øvrevoll

Øvrevoll var torsdag aften vært for to storløb, Eivind Eckbo Legats Vandrepokal for de 2-årige, og Fearnleyløpet for de 3-årige.


Begge løb blev hjemtaget af svenske Fredrik Johansson for henholdsvis Wido Neuroth og Rune Haugen.

I Eivind Eckbo Legats Vandrepokal over 1200 meter græs startede Wido Neuroths danskopdrættede stortalent Alyshakeys for anden gang i karrieren. Hun debuterede på Derbydagen i Klampenborg med en stærk afslutning hvor hun besejrede den senere Opdrætningsløbsvinder Sir Randolph. Ved denne lejlighed kom Alyshakeys meget skidt fra start, men denne gang kom hun godt i gang og førte faktisk samtlige meter af distancen.

Fredrik Johansson red hoppen til en overlegen fire længders sejr foran forhåndsfavoritten Symbol Of Arch/Pascolina Pinto og sikrede sig førstepræmiens 175.000 kroner.

Alyshakeys blev handlet privat sidste efterår til Stall Trick Or Treat, som ligeledes ejer hoppens halvbror Artie Bucco. Den 2-årige hoppe er opdrættet af Inge Dorte og Henrik Seerup, og hun er helsøster til Listed-vinderen Sendalam.

Sendalam har gjort fin reklame for sig selv og sin danskejede mor ved bl.a. at vinde løb i Dubai, og Inge Dorte og HenrikSeerup gjorde det helt rigtige da de satsede på at lave en helbror- eller -søster til Sendalam ved at sende hoppen Alamea til Sendalams far Sendawar. Resultatet af dette er altså Alyshakeys som endnu er ubesejret efter to starter, og hun ligner bestemt en hest med en stor fremtid foran sig.

Working Class Hero slog de ældre

I dagens anden hovedbegivenhed, Fearnleyløpet over 1800 meter græs, dannede FredrikJohansson par med Rune Haugen-trænede Working Class Hero, og den 3-årige Deceptor-søn endte med at blive en knusende overlegen vinder af det store opgør. Afstanden i mål var 7½ længde til andenhesten Yorkshire Lad, mens Ilo sluttede 2½ længde efter som tredje.

Working ClassHero var hele foråret en fremstående kandidat til COLEXON Energy Dansk Derby i Klampenborg, men kort inden starterklæringen blev han ramt af sygdom og måtte derfor holde en ufrivillig pause. Nu er hesten dog tilbage for fuld styrke, og næste start bliver i Norsk Derby den 23. august. Sejren var gode 115.000 norske kroner værd.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top