fbpx

Jägersro jubler: Friborg flytter ind med 20 heste!

Forleden publicerede avisen Skånska Dagbladet nyheden som enhver skandinavisk galopbane ville tage imod med kyshånd. Den i Brasilien bosatte svenske oliedirektør Stefan Friborg udvider nu sit væddeløbsimperium til udover Brasilien og Frankrig også at inkludere Sverige.


Nærmere betegnet Jägersro i Malmö, hvor en helt ny stald med tilhørende kontor skal stå klar til maj 2011. Stalden får plads til 21 af Stefan Friborgs væddeløbere.

Ifølge Skånska Dagbladet blev aftalen mellem Stefan Friborgs franske selskab og Jägersro underskrevet i fredags i forbindelse med at svenskeren bragte heste til start på Stockholm Cup-dagen på Täby. I øvrigt blev det ikke nogen sportslig succes for Friborgs heste i Cup-dagens storløb, men til gengæld må det have været en fin rettesnor for hvilken kvalitet af heste ejeren fremover må satse på for at kunne være med i toppen af skandinavisk væddeløbssport.

Stefan Friborg får dog ingen problemer med at opfylde sine drømme når det gælder indtoget på de skandinaviske baner – i princippet er det vel blot et spørgsmål om hvor meget han selv ønsker at dominere. Siden han for godt 10 år siden startede sit væddeløbsimperium, har hans heste indløbet mere end 90 millioner kroner, og blandt hans meriterede væddeløbere findes dette års Dubai World Cup (Gr.1)-vinder Gloria De Campeao.

I dag ejer Friborg godt 200 fuldblodsheste, fordelt på væddeløbere, avlshopper, føl og åringer. Hvem der skal stå for træningen af hestene i den nye stald er fortsat ikke fastlagt, da det både kan blive en fransk eller brasiliansk træner, men ifølge Skånska Dagbladet er Lennart Reuterskiöld Jr også nævnt som en mulighed. Opførelsen af den nye stald på Jägersro vil i øvrigt ske efter samme tegninger som de senest opførte staldbygninger på Jägersro, hvor Fredrik og Lennart Jr Reuterskiöld i dag træner fra.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top