fbpx

Neuroth og Johansson stopper samarbejdet

Det velsagtens stærkeste samarbejde mellem en træner og jockey nogensinde i Skandinavien har taget sin ende. Championtræner Wido Neuroth og den flerdobbelte Gruppe-1-vindende jockey Fredrik Johansson har valgt at gå hver til sit forud for løbssæsonen.


“Efter 14 års succesfuldt samarbejde er aftalen mellem Wido Neuroth Racing og Fredrik Johansson afsluttet. Vi arbejder i øjeblikket på at få etableret en erstatning for Fredrik Johansson, og Jan-Erik Neuroth forbliver fast jockey i stalden”, skriver Wido Neuroth tirsdag på sin hjemmeside www.widoneuroth.com

Fredrik Johansson (foto herover i blå/hvid dragt ved Handsome Hawks svenske Derbysejr i 2009), der ikke har været i sadlen på en hest siden han fik konstateret en blodprop i den ene lunge tilbage i begyndelsen af september, bekræfter overfor galopsport.dk, at han har opsagt aftalen med Skandinaviens championstald.

“Det er korrekt at det er mig selv der har valgt at afslutte samarbejdet. Men det er ikke fordi jeg allerede nu har tegnet kontrakt med en ny stald, og indtil videre gælder det først og fremmest om at blive rask og klar til et comeback, forhåbentlig i løbet af foråret”, siger Fredrik Johansson og fortsætter:

“Lige nu går det godt. Det går fremad. Jeg har under hele behandlingsforløbet modtaget stærk medicin, og først når medicineringen slutter engang i marts, kan jeg begynde at tænke på et comeback i sadlen. Jeg træner dog og holder mig i stabil form”, siger Johansson, der naturligvis ikke har stået over for et let valg med hensyn til sin fremtid.

“Det har været en svær beslutning at sige farvel til så frugtbart et samarbejde og de fantastiske heste Wido Neuroth råder over. Men jeg føler samtidig det er tid til at skrive et nyt kapitel, og i første omgang er det som freelance uden nogen ny kontrakt”, slutter Fredrik Johansson.

Wido Neuroth og Fredrik Johansson startede samarbejdet i 1996, og i løbet af de seneste 14 år har duoen vundet stort set alt hvad der findes af storløb i Skandinavien sammen.

Nogle af de mest mindeværdige meritter er Valley Chapels Derby-trippel i 1999, fire øvrige svenske Derbysejre med Chirac, Val De Mar, Appel Au Maitre og Handsome Hawk, Scandinavian Open Championship (Gr.3), Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) og Stockholm Cup International (Gr.3) med Valley Chapel, Stockholm Stora Pris (Gr.3) og Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) med fantomhoppen Funny Legend, samt et hav af øvrige klassikere og internationale black type opgør.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top