fbpx

Eventyrlig dag for Ann-Charlotte Nielsen og Stald Søndervang

Lørdag den 20. august bliver med sikkerhed en dag den professionelle Århus-træner Ann-Charlotte Nielsen aldrig glemmer. Triumfer i samtlige tre hovedbegivenheder på en af årets største væddeløbsdage i Provinsen blev det til, omend den ene af sejrene blev vundet i voldgiften.


Dagens bedst betalte opgør, NKI Champion Stakes over 1800 meter, endte i en medrivende opløbskamp hvor mange havde chance 150 meter fra målstregen. Allerstærkest fart skød Cambuslang under Louise Møller, og den 4-årige hingst vandt opgøret foran sin staldkammerat Hendersyde, som træner Ann-Charlotte Nielsen selv forvaltede tøjlerne på. Tredjepladsen gik til Keep On Flying/Danny Patil før svenske Po Po Poker Face/Duilio Da Silva og forhåndsfavoritten Smokey Storm/Jacob Johansen.

Førstepræmien i NKI Champion Stakes var 63.300 kroner til Stald Søndervang, der ligeledes er delejer i andenhesten Hendersyde som fik 31.600 kroner for andenpladsen.


Dispol Snapper suveræn!
I det efterfølgende opgør – tredje afdelng af Provinsens 3-års Serie over 1800 meter – tog Ann-Charlotte Nielsen endnu en double, og denne gang var hun selv i sadlen på vindende Dispol Snapper, som stalden virkelig har haft glæde af siden han ankom fra England sidste år. Jyllandsløbs-3’eren vandt denne gang ganske let foran sin lavtvægtede staldkammerat The Oboist/Nanna Emilie Hansen, mens Silver Shine/Jacob Johansen kunne henvise Jyllandsløbsvinderen Fabinho/Marc Stott til fjerdepladsen.

Førstepræmien i dette opgør var 38.000 kroner, og både Dispol Snapper og The Oboist ejes af Stald Søndervang!


Dramatik i Aalborg 2-års Grand Prix
Bent Olsen og Jacob Johansen var gigantfavoritter til at kick-starte storløbsdagen i Aalborg med en sejr i 2-års Grand Prix’et med feltets eneste tidligere vinder, Releasethecracken.

Og Releasethecracken var også først over stregen i ganske sikker stil foran Cut Father og Legend Line, men ved indgangen til opløbet havde vinderen brudt kraftigt ud i banen og nær forårsaget at Nicolaj Stott måtte en tur i græsset, og efter længere tids voteren i voldgiften, blev Releasethecracken helt diskvalificeret fra opgøret.

Sejren tilfaldt i stedet Ann-Charlotte Nielsen-trænede Cut Father, der ejes af dagens helt store triumfator på ejersiden, Stald Søndervang. Førstepræmien i opgøret var 40.700 kroner for den fukse hingst, der tilhører første årgang efter den tidligere skandinaviske champion Binary File. Han er desuden ud af Cut Best, der selv var anden i både Produce Stakes og Dansk Kriterium som 2-årig.


Piskeregler til debat
Episoden omkring Releasethecrackens diskvalificering bragte sindene i kog hos både træner Bent Olsen og Jacob Johansen. Bent Olsen kunne ærgre sig over at det var Releasethecrackens egen staldkammerat Amadeus trængningen gik ud over, og Jacob Johansen langede hårdt ud efter de gældende piskeregler, der betyder at rytterne ikke må anvende pisken på 2-årige heste.

“I en situation som denne, hvor en urutineret hest kommer til en helt ny bane og skal løbe venstre rundt for første gang, er det i forvejen farligt for os alle sammen ikke at kunne anvende pisken. Jeg kunne allerede 200 meter før trængningen skete mærke at Releasethecracken ville bryde ud i banen, men havde jeg brugt pisken til at regulere ham, var jeg med sikkerhed blevet diskvalificeret af voldgiften. I stedet ender vi i en situation som er livsfarlig for os alle sammen”, sagde en ophidset Jacob Johansen efter løbet.

Også Skandinaviens championtræner Wido Neuroth har langet hårdt ud efter de gældende piskeregler, og han påpeger reglerne om brug af pisk på heste generelt er misforstået af et publikum der ikke kender til farerne ved et manglende styreredskab. “Er vi virkelig nødt til at vente på en katastrofal ulykke, før folk får øjnene op for hvor vigtigt et redskab pisken er i væddeløb?. Jockeyerne er bange for at anvende pisken til at styre deres heste, fordi de hurtigt kan pådrage sig store bøder og udelukkelser. De fleste ryttere tør simpelthen ikke regulere af frygt for voldgiftens magt, og jeg tror først der sker noget med reglerne når vi har overværet en slem ulykke”, har Neuroth tidligere kommenteret.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top