fbpx

Triple Treat gjorde nøjagtig som sine ældre brødre – og vandt

Onsdag eftermiddag gav Niels Petersen – langt om længe – debut til 3-årige Triple Treat, en halvsøster til storløbsvinderne Hear The Drums og Cotton Eye Joe. Hoppen tabte mange længder fra start, men vandt alligevel.



At oddset var mere end 17 gange pengene på debuterende Triple Treat var et meget godt udtryk for, at hverken spillerne eller stalden selv havde den helt store tiltro til Giant Sandman-datteren, og langt henad vejen over de 1370 meter så det heller ikke let ud.

Præcis som sine to ældre søskende var Triple Treat langsomt ude af boksen i sit livs første start, hun lå både langt efter feltet på bagsiden og rundt det indre opløbssving.

Petersens italienske lærling Lorenzo Putzulu, som havde vundet opgøret forinden med Hanne Rådstogas Simply Minds (Belardo), red dog med masser af selvtillid og bad først sin hest om noget da hun ramte opløbet i fuld balance.

Og herfra gik det stærkt yderst i banen, hvor Triple Treat rundede den ene konkurrent efter den anden, og til slut i sidste galopspring nåede forbi Silja Størens Ama Dablam (Appel Au Maitre) og Annike Bye Hansens Run For Justice (Wentworth).

De to første skar målstregen med det mindst mulige imellem sig, mens længe førende Run For Justice var en kvart længde efter som tredje før vinderens ligeledes debuterende staldveninde Lady Battenberg (Iffraaj).

Triple Treat og Lorenzo Putzulu vinder direkte i debuten på Øvrevoll. Foto: Trond Pedersen / hesteguiden.com.

Triple Treat har egentlig været løbsklar i et godt stykke tid, men ligesom sine ældre brødre er hun ikke gode venner med startboksen, så det har Niels og hans team arbejdet meget med. Vi har derfor allesammen sikre på, at hun skulle tabe længder i starten, så at hun alligevel vinder var vel lidt overraskende”, sagde Stall Trick Or Treats Morten Myhre efter sejren.

Niels Petersen supplerede: “Jeg troede også lidt mere på Lady Battenberg i dag. Hun havde fået lidt mere arbejde frem til debuten, og var Carlos’ valg i løbet. Men jeg må tage hatten af for Lorenzo, som red præcis som han havde fået besked på. Det kræver is i maven at vente så længe, men det gjorde han til perfektion”.

Triple Treat er tredje startende afkom – og nu også tredje afkom der vinder direkte i debuten – ud af Stutteri Hjortebos avlshoppe Jungle Julia (Gio Ponti), som selv løb og vandt i Stall Trick Or Treats regi som 3-årig.

Triple Treat blev inden sidste forfeit til den danske Derbyserie sluttet af hovedløbet, og hun kommer dermed definitivt ikke til start i opgøret, som begge hendes ældre brødre sluttede på andenpladsen i bag henholdsvis Titannia (Appel Au Maitre) og Slava Ukraini (Moohaajim).

Til gengæld har hun stadigvæk mulighed for at starte i Larch Ærespræmie eller Derby Consolation


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top