fbpx

Bro Park-champion vandt Saudi International Jockey Challenge

Det blev kvindernes aften på King Abdulaziz Racecourse. Franske Maryline Eon, der i 2017 vandt Lady Jockeys’ World Championship på Bro Park, strøg igen til tops i en international jockeyturnering – denne gang foran en række navne i den ypperste verdenselite.

Maryline Eon på vej mod sejren på ryggen af Mo Aela. Foto: Jockey Club of Saudi Arabia // Erika Rasmussen.

Maryline indledte den første af de fire runder med en andenplads bag colombianske Camillo Ospina, og derefter strøg hun selv til tops i runde to med Mo Aela (Equal Miller).

Efter sine to første ridt havde Maryline allerede 25 point i turneringen, og selv om hun endte uplaceret i de to sidste opgør, var det alligevel tilstrækkeligt til, at hun blev den endelige vinder.

Maryline Eon omgivet af Camillo Ospina og Victoria Mota. Foto: Jockey Club of Saudi Arabia // Erika Rasmussen.

Camillo Ospina, der er regerende championjockey i Saudiarabien, blev nummer to, mens brasilianske Victoria Mota – som deltog og vandt for Dina Danekilde under 2018-udgaven af Lady Jockeys’ World Championship i Stockholm – indtog podiets tredjeplads.

De to sidste opgør i turneringen blev vundet af henholdsvis Panamas Luis Saez og Sydafrikas Rachel Venniker, og disse to delte til slut fjerdepladsen i turneringen.

Saez, der repræsenterede USA, kom til Saudiarabien som forsvarende vinder af jockeyturnerningen, mens det for Rachel Vennikers vedkommende var første gang hun nogensinde red udenfor sit hjemland.

Til gengæld blev det en ganske anonym aften i bøjlerne for verdensstjernerne Ryan Moore, Maxime Guyon og Damien Oliver.

Samtlige deltagende ryttere forud for Saudi International Jockey Challenge 2024. Foto: Jockey Club of Saudi Arabia // Erika Rasmussen.

På den efterfølgende pressekonference lød det stolt fra Maryline Eon: “Til at starte med vidste jeg ikke, at jeg havde vundet. Jeg troede, at jeg var nødt til at score point i det sidste løb”.

”Jeg prøver hver eneste dag at vinde løb i Frankrig mod mange rigtig gode jockeys, men at vinde denne konkurrence mod nogle af de allerbedste ryttere i verden – det er jeg meget taknemlig for”.

”Jeg lever drømmen. At vinde et løb under et Saudi Cup-meeting foran det hér publikum, som er så imødekommende, det er bare utroligt”.

Den ca. minutter lange pressekonference efter Maryline Eons triumf i Riyadh kan ses i videoen herunder: