fbpx

Føltid: Margrethe er blevet mor for første gang

På selv samme aften, hvor lillebroderen My Fortune blev hyldet som Årets 2-årige Hest i Danmark, nedkom familien Dalhoffs Sceptre Stakes-vinder Margrethe med sit livs første føl på York Stutteri. “En stor og stærk hoppe efter Oasis Dream, som kom til verden kl. 22:24”, fortæller Alexander Elsass.


Hoppeføllet efter Oasis Dream ud af Margrethe (Juniper Tree). Foto: York Stutteri.

Margrethe ejes Maria og Jakob Dalhoff, som også stod bag hoppen igennem væddeløbskarrieren hos Søren Jensen. Hoppen hørte til første årgang efter Juniper Tree, og hun vandt direkte i debuten som 2-årig på Klampenborg, hvorefter hun fulgte op med en femteplads i Amacitalöpning og en tredjeplads i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

Som 3-årig var Margrethe anden i Dansk Oaks og fjerde i Dansk Derby, og sidenhen blev hun endnu bedre. Som 4-årig vandt hun Fabellaløb og var anden i Erik O Steens Memorial, og som 5-årig vandt hun Sceptre Stakes og var tredje i Skandinavisk Grand Prix bag Master Bloom (Pastorius) og King David (Elusive City).

Som 6-årig var hun bl.a. tredje i Fawzia Stakes bag Ascot Brass (Juniper Tree) og Iron Butterfly (Swipe), og hun opnåede som bedst et generalhandicap på 86.

Margrethe ved sejren i Sceptre Stakes 2021 foran Malekha, Blue Gem og Nascetta. Foto: Burt Seeger.

I fjor debuterede Margrethe i avlen og blev sendt til bedækning ved Juddmontes July Cup (Gr.1)-vinder Oasis Dream (Green Desert), og hoppen er nu opstaldet permanent på York Stutteri.

“Umiddelbart mener jeg, at Margrethe også er den første hoppe der gør Juniper Tree til morfar, og indtil videre er hun det højestratede afkom ud af Neo Nebula, som desuden er mor til My Fortune, Lucy Liu og Giant Fortune“, siger Alexander Elsass, som lørdag aften havde selskab under Margrethes foling.

“Maria og Jakob havde taget rejsen fra Ukraine for at få oplevelsen med, og de kunne kort tid efter også forestå dåben af føllet, som kommer til at hedde Ice And Fire“.

Maria og Jakob havde tidligere på aftenen glædet sig stort over, at deres delejede Slava Ukraini ved Hestesportens Galla blev hyldet som Årets 3-årige Hest, og for Jakobs vedkommende går turen om lidt over en uge videre til Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh, hvor Slava Ukraini den 24. februar starter i Saudi International Handicap.

Margrethe og Oliver Wilson sammen med træner Søren Jensen, assistent Dorte Müllertz og ejer Jakob Dalhoff. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top