fbpx

Guineas-vinderen Angel Field fortsætter karrieren i avlen

L.T. Racing og Slangerupgaards 3-årige Angel Field, der i sommer blev en legende let vinder af Svenskt 1000 Guineas på Bro Park, har indstillet løbskarrieren og går en ny karriere i møde som avlshoppe. “Hun fik desværre en skade i forbindelse med sejren i Sverige, men skal selvfølgelig have en god chance som avlshoppe”, fortæller Lulu Tøpholm.


Angel Field og Elione Chaves vinder Svenskt 1000 Guineas. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Angel Field startede ikke som 2-årig, men vandt direkte i 3-årsdebuten på Klampenborg i april, hvorefter hun med en stærk afslutning delte andenpladsen i Mowerinaløb med Keep On Dancing (Moohaajim) bag vindende Bad Investment (Wilshire Boulevard).

Keep on Dancing vandt sidenhen Dansk Oaks og starter på onsdag også i den norske udgave på Øvrevoll.

I sit livs blot tredje start sejrede Angel Field i Svenskt 1000 Guineas, hvor hun med tre længder slog Got A Lot (Camelot) og den senere norske 1000 Guineas-vinder Thunder Sea (Night Of Thunder), som ligeledes er med i Norsk Oaks på onsdag.

Sejren i Svenskt 1000 Guineas var 581.000 svenske kronor værd for Angel Field, men det blev desværre sidste gang vi fik set Harry Angel-datteren i aktion.

Hun formåede dog i sine få starter at sætte sit præg på den klassiske årgang blandt hopperne, og der kan sagtens argumenteres for, at hun rent faktisk var den bedste 3-årige hoppe vi så på de skandinaviske baner i 2023. Hun fik 84 i handicap for sin sejr i Stockholm.

Angel Field og Elione Chaves modtages af delejer Lulu Tøpholm og træner Bent Olsen efter sejren i Svenskt 1000 Guineas. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Angel Field blev købt for bare 10,500 euro af Bent Olsen på 2021-udgaven af Goffs Autumn Yearling Sale i Kildare Paddocks, og hun blev sidenhen købt af Lulu Tøpholm og Slangerupgaard.

Hoppen er opdrættet af Godolphin og femte vindende afkom ud af den vindende Storm Cat-hoppe Gracefield, som bl.a. også har produceret Listed-placerede Galles (Bernardini).

Selv er Gracefield ud af Fillies Stakes (Gr.3)-vinderen og Irish 1000 Guineas (Gr.1)-3’eren Illustrious Miss (Kingmambo), og hun er dermed halvsøster til Cherry Hinton Stakes (Gr.2)- og UAE 1000 Guineas (L)-vinderen Gamilati (Bernardini) og helsøster til Listed-placerede Late Romance.

Den stærke moderlinje tæller desuden også navne som den dobbelte Grade-1-vinder Political Ambition og Frizette Stakes (G1)-vinderen Silver Maiden.

Heldigvis får Angel Field muligheden for at føre sit blod videre i Danmark.


Herunder kan Angel Fields sejr i Svenskt 1000 Guineas genopleves.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top