fbpx

Goffs Orby Sale: Almanzor-søn til Elkær Stutteri og skandinaviske drømme-pinhook

Andendagen af Goffs Orby Sale Book 1 i Kildare Paddocks bød både på købet af en fuks søn af den franske Derbyvinder Almanzor til Elkær Stutteri, samt store pinhook-resultater af Bente og Magne Jordangers Stall Perlen og det dansk/svenske syndikat The Nordic Partnership.


Lot 318, fuks hingst v. Almanzor ud af Dayita (Dansili) blev købt for 50,000 euro af Elkær Stutteri. Foto: Goffs.

Elkær Stutteri slog til på lot 301, en Almanzor-halvbror til fire vindere i Frankrig, Spanien og Qatar.

Edgar Byrne fik sammen med Niels Petersen hammerslaget på 50,000 euro for hingsten, hvis mor Dayita (Dansili) er en vindende halvsøster til de europæiske champions Daylami (Doyoun) og Dalakhani (Darshaan).

Den stolte Aga Khan-moderlinje rummer udover Daylami og Dalakhani også Prix de l’Opera (Gr.1)-vinderen Dalkala og Dubai Sheema Classic (Gr.1)-vinderen Dolniya.

Edgar Byrne og Niels Petersen på Goffs. Foto: GalopSport.

Almanzor (Wootton Bassett), som i øvrigt også stammer fra én af Aga Khans fremragende moderlinjer, vandt foruden Prix du Jockey Club (Gr.1) også Irish Champion Stakes (Gr.1) og Champion Stakes (Gr.1) som 3-årig.

Elkær Stutteris nyerhvervede hingståring går nu i pre-training i Irland, inden han importeres til Niels Petersens træningskvarter på Øvrevoll.

Købet af hesten bragte den samlede sum blandt de skandinaviske købere op over 750.000 euro fordelt over de to salgsdage på Book 1.


Mehmas-sønnen, lot 100, som Stall Perlen vendte fra 240,000 guineas til 500,000 euro. Foto: Alex Cairns / ITM.

“Det er jo hvad man kun kan drømme om”

I fjor købte norske Bente og Magne Jordanger gennem Peter & Ross Doyle Bloodstock et hingstføl efter Mehmas (Acclamation) på Tattersalls December Foal Sale i Newmarket.

Det norske ægtepar betalte 240,000 guineas for hingsten, som er helbror til Grade-2 og -3-vinderen Quattroelle og nært relateret til Temple Stakes (Gr.2) og Queen Mary Stakes (Gr.2)-vinderen Dramatised, og dette skulle vise sig at være en ganske fornuftig investering.

Bente og Magne Jordanger flankeret af Peter og Ross Doyle. Foto: Alex Cairns / ITM.

Onsdag gik hingståringen nemlig gennem auktionsringen på Goffs og endte efter en heftig budduel mellem Coolmore-teamet og Hong Kong Jockey Clubs Mick Kinane til fordel for sidstnævnte – og hammerslaget landede på 500,000 euro.

”Det er jo hvad man kun kan drømme om. At to stormagter som Coolmore og Hong Kong Jockey Club kæmper om en hest man ejer. Det var stort og en fantastisk oplevelse at være vidne til”, fortalte en lykkelig Magne Jordanger i minutterne efter hingsten havde forladt ringen.


Hoppeåringen efter Starspangledbanner ud af Mary McPhee (Makfi) blev fremstillet af Anna Sundströms Coulonces Sales for The Nordic Partnership og solgt for 250,000 euro til USA. Foto: Coulonces Sales.

Starspangledbanner-datter til 250,000 euro

Og pinhook-succes blev det også til igen for The Nordic Partnership, bestående af familien Sundström, Stork og The JC Organization.

Efter en god start på salgsugen tirsdag med salget af en hoppe efter Kodi Bear (Kodiac) for 90,000 euro, startede onsdagen noget broget for det skandinaviske partnerskab, som måtte se deres Invincible Spirit-datter gå tilbage i ringen for samme beløb.

Lidt senere solgtes en hingst efter Shaman (Shamardal) for 20,000 euro efter at have kostet 28,000 som føl – men så kom gennembrudet, da The Nordic Partnerships fukse hoppe efter Starspangledbanner (Choisir) vendte sin følpris på 28,000 euro til en pinhook-succes på 250,000 euro.

Anna Sundström. Foto: Alex Cairns.

Hoppen blev købt af Michael O’Callaghan på vegne af en amerikansk kunde, og senere blev Invincible Spirit-hoppen, som startede dagen med at gå tilbage i ringen, også solgt til USA.

The Nordic Partnership formåede dermed tilsammen at vende et samlet køb af fem føl for 222,000 euro på Goffs November Foal Sale i fjor, til 560,000 euro på to af efterårets åringsauktioner i Doncaster og Kildare Paddocks.

Goffs Orby Sale Book 1 er dermed afsluttet, og salgsugen i Irland fortsætter torsdag og fredag med Book 2, som tidligere er gået under navnet Sportsman’s Sale.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top