fbpx

“Jeg vil ikke være nummer to, jeg vil kun vinde”

Hun blev champion blandt amatørtrænerne på Jägersro i fjor, og efter at have stået på egne ben et godt stykke tid, er svenske Annika Delinder nu klar til at tage springet op i de professionelles rækker. “Jeg står med 24 bokse på Jägersro, og min ambition er at fylde hele stalden og videreudvikle forretningen”, fortæller hun til GalopSport.


Annika Delinder foran stalden på Jägersro sammen med Miss Rachel Zane. Foto: Jens Svare-Olsen, Horsephoto.

Hvem er Annika?

Mange vil sikkert forbinde hende med hesten Couples (Helmet), som gav sin træner og ejer lidt af en drømmestart på den genoptagne amatørtrænerkarriere i fjor.

Han var den første hest som Annika sadlede efter mere end et års licensfravær, og han gik direkte ud og vandt Listed-opgøret Spring Mile på Jägersro foran Wolfof Vancouver (Speightstown) og Plantstepsdream (Planteur). Også Pusjkin (Muhaarar) var blandt de slagne.

Couples og Andreas Tapia Dalbark ved sejren i ITM Spring Mile (L) 2022 foran Wolfof Vancouver og Plantstepsdream. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Men Annikas historie begynder langt tidligere, for hun red allerede sin første galophest som 16-årig, efter at have startet op med ponytrav.

“Jeg har været med i sporten lige siden og havde i mange år min daglige arbejdsplads på Jägersro hos forskellige trænere”, fortæller hun og fortsætter:

“Jeg følte dog, at jeg havde brug for at se mere af verden og lære yderligere, så i 2005 opsagde jeg min lejlighed og solgte alle mine ting for at flytte til USA”.

“Jeg startede hos Mr Eddie Kenneally på Turfway Park i Cincinnati, Ohio, og siden fik jeg arbejde på Keeneland som assisterende træner for Miss Joan Scott. Miss Scott var en meget dygtig træner, men også en hård chef, og jeg lærte meget om træning af fuldblodsheste som jeg ikke var sporet ind på i forvejen”.

Efter en række år med bopæl og arbejdsplads i Kentucky flyttede Annika videre ned til Tampa Bay i Florida, og opholdet i USA blev afsluttet på Irish Acres Farm hos Noel Hickey.

“Mr Hickey var tidligere førende træner i Chicago, og jeg kunne selvfølgelig ikke sige nej til muligheden for at arbejde for ham. I denne tid lærte jeg en masse om forberedelse, tilridning og træning af ungheste”, beretter Annika.

“Tiden jeg tilbragte i USA var fantastisk og lærerig, og al den erfaring og lærdom jeg tog med mig hjem, er også den jeg forsøger at bibeholde i den daglige træning på Jägersro”.

Annika Delinder og Miss Rachel Zane under morgentræningen på Jägersro. Foto: Jens Svare-Olsen, Horsephoto.

Til at begynde med fik Annika en stilling som assisterende træner for Bodil Hallencreutz, og duoen havde et godt og udbytterigt samarbejde indtil Bodil valgte at gå på velfortjent pension.

Og så bød muligheden sig for, at Annika selv kunne give trænerkarrieren en ægte chance. Ved tærsklen til en professionel karriere står hun med syv heste på træningslisten, hvoraf halvdelen er 2-årige.

Seneste skud på stammen er den fra England importerede Reve d’Etoiles (Intrinsic), som i sin første start i Sverige blev slået med kort hoved af Patrick Wahls Breeze Up-import Green Exceed (Exceed And Excel).

Reve d’Etoiles er anmeldt til Stig Holms Pokal den 13. september, hvor hun står foran sin første start på dirt.

Annika Delinder omgivet af sit team: Nicole Nordblad til venstre på Half Dream og Josefin Ingvarsson til højre på en unavngiven 2-årig efter Hard Spun. Selv er Annika i bøjlerne på Miss Rachel Zane. Foto: Jens Svare-Olsen, Horsephoto.

På nuværende tidspunkt er der et godt stykke vej fra de syv heste og til at kunne fylde 24 bokse på Jägersro, men Annika arbejder intensivt for, at hendes projekt får vinger.

“Jeg har to dygtige piger med i mit team i form af Josefin Ingvarsson og Nicole Nordblad. Josefin er tidligere lærling på Jägersro og Nicole har været fremgangsrig rytter i både England og Sverige”.

“Vi kommer til altid til at træne hver enkelt hest individuelt og aldrig som én i mængden, og hos os er der ingen der går under radaren”.

Miss Rachel Zane (Oliver Wilson) ved den seneste af årets tre første sejre i Sverige. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Vi har allesammen høje ambitioner, og jeg stiller store krav til både teamet og mig selv. Jeg vil ikke være nummer to, jeg vil kun vinde”, afslutter Annika, der sadler 4-årige Miss Rachel Zane (El Kabeir) ud i onsdagens Guldhandicap over 2200 meter på Jägersro.

Miss Rachel Zane, der i hele sin karriere har været i træning hos Annika, har vundet tre af sine fire starter i 2023 og halvdelen af sine 12 starter totalt.

En ganske god reklamesøjle for en ung træner der vil fremad i verden.

Annika Delinder og Miss Rachel Zane. Foto: Jens Svare-Olsen, Horsephoto.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top