fbpx

Rae Guest fik nostalgisk gensyn med Klampenborg

Flere tidligere Derbyvindende jockeys var i lørdags blandt tilskuerne på Klampenborg. Bl.a. Stephen Meacock, der i 1994 vandt Dansk Derby med Just Pile It, Walter Buick, som vandt i 1990 med Algol – og tilmed Newmarket-træner Rae Guest, som to gange har været først over stregen for henholdsvis 37 og 46 år siden.


Rae Guest (til venstre) er nevø til Nelson Guest, der både trænede og red Derbyvinderen Four Sox i 1969. Foto: GalopSport.

Rae Guest er ud af en dedikeret og meriteret engelsk væddeløbsfamilie og den ældste blandt seks søskende, som alle er involveret i fuldblodssporten.

“Jeg kom til Danmark som ganske ung, idet min onkel Nelson var træner her, og han bad mig om at komme og ride for sig. Jeg var 18 år gammel”, fortalte Rae.

Nelson Guest havde i 1969 vundet Dansk Derby – som både træner og jockey – med Stutteri Favrebrogaards Four Socks.

I 1977 vandt Rae Dansk Derby for første gang. Han sad op for teenageren Søren Jensen, som dermed også fik sin første Derbytriumf med Hjalmar Petersens Ascot.

I 1979 blev Rae hentet tilbage til England som staldjockey og arbejdsrytter for Luca Cumani, men ni år senere, i 1986, vandt Rae Guest på gæstevisit endnu engang Dansk Derby – nu med Brdr. Streckers Free And Gay, som var i træning hos Frankie Stewart.

Det blev selvfølgelig også kun et spørgsmål om tid, før Rae Guest selv skulle træne. Han fik licens i 1988 og sadlede sin første vinder året efter – Run Free, redet af lillebroderen Richard.

I 1996 fik han første Gruppe-1-vinder, da My Emma vandt Prix Vermeille (Gr.1) på Longchamp, og siden har den Newmarket-baserede træner stået bag store navne som Serious Attitude, Bahia Breeze, Moments Of Joy og Miss Anabaa.

Welcome back, Rae.

Rae Guest imellem sine to Derbyvindere på Klampenborg. Foto: GalopSport.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top