fbpx

Moohaajim bliver i Danmark de kommende år

Mill Reef Stakes (Gr.2)-vinderen Moohaajim, der bl.a. er far til de to Guineas-vindere og Derbykandidater Bud og Slava Ukraini, bliver på Stutteri Hjortebo de kommende sæsoner. “Vi har netop forhandlet en ny aftale på plads med Rathbarry Stud i Irland”, fortæller en glad Iben Hjorth Buskop.


Moohaajim ved sejren i Mill Reef Stakes (Gr.2) på Newbury. Foto: George Shelton / racingfotos.com
Moohaajim ved sejren i Mill Reef Stakes (Gr.2) på Newbury. Foto: George Shelton / racingfotos.com

Moohaajim kom til Danmark og Stutteri Hjortebo i begyndelsen af 2019, og hans første skandinaviskopdrættede årgang tæller storløbsvindere som Slava Ukraini, Bud, What A Life og Sid Game.

Året forinden var Moohaajim blevet far til Let’s Go Crazy, som blev importeret til Norge som 2-årig og nu er blandt Skandinaviens bedste sprintere. Han starter på Derbydagen i Zawawi Sprint Cup.

Moohaajim og Iben Hjorth Buskop på Stutteri Hjortebo. Foto: Morten Buskop.

“Den oprindelige aftale med Rahtbarry Stud blev forlænget, men den udløb igen efter årets bedækningssæson”, fortæller Iben og fortsætter:

“Rathbarry Stud og Cashman-familien er fantastisk dygtige, professionelle og gode samarbejdspartnere, og de er tilfredse med hvordan Moohaajim ser ud, hans bedækningsresultater og de to første skandinaviske årganges præstationer på banerne”.

“Derfor har vi lavet en ny aftale for de kommende sæsoner, så han fortsat står til tjeneste i Skandinavien. Bedækningsprisen vil blive meldt ud på et senere tidspunkt”.

Moohaajim har med sin anden skandinaviskfødte årgang allerede produceret en storløbsvinder i form af Bent Olsen-trænede Kis, der er ubesejret i to starter og senest ganske let vandt Stutteri Hjortebo Produce Stakes i Klampenborg.

På lørdag er han storfavorit til at få sin første Derbyvinder.

Slava Ukraini er sammen med Bud repræsenteret i den første skandinaviske Derbyårgang efter Moohaajim. Foto: Hesteguiden.com.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top