fbpx

Arqana Vente de l’Elevage: To ifolede avlshopper til Danmark

Andendagen af Arqanas Vente de l’Elevage bød på to handler af Morten Buskop Bloodstock på vegne af henholdsvis Stutteri Hjortebo og et partnerskab bestående af Rina og Michael Sørensen og Morten Nielsen.


Stutteri Hjortebos nyerhvelse Amorine (Montjeu). Foto: Zuzanna Lupa.

Det første hammerslag faldt på lot 456, den 11-årige Montjeu-datter Amorine, som blev købt for 21,000 euro til Stutteri Hjortebo.

Amorine er dobbelt vinder som 3-årig, og hendes ældste afkom er 4-årige Amourdargent (Kendargent), som selv er vinder af to løb som 3-årig. Desuden har hun en 2-årig hoppe efter U S Navy Flag i træning i Frankrig, samt en hingståring efter Siyouni og et hoppeføl efter Zelzal.

Amorines mor, Amorama (Sri Pekan), vandt både Del Mar Oaks (G1) og John C. Mabee Handicap (G1), og udover Amorine er hun mor til Prix Hocquart (Gr.2)-vinderen og Grand Prix de Paris (Gr.1)-2’eren Ampere (Galileo).

Amorine blev handlet i fol ved den dobbelte Gruppe-1-vinder Make Believe (Makfi), som bl.a. er far til Juddmonte International (Gr.1)- og Saudi Cup-vinderen Mishriff, og hun har termin den 3. marts.



11 lotnumre senere var Morten Buskop i ringen igen. Denne gang sammen med ægteparret Rina og Michael Sørensen, der for 15,000 euro sikrede sig den 8-årige fukse hoppe Sanjita (Zamindar).

Sanjita er ud af Listed-vinderen Barbayam (Stormy River), som har produceret fem øvrige vindere, og så er hun halvsøster til Prix La Sorellina (L)-vinderen Kayaba, der igen er mor til Prix d’Arenberg (Gr.3)-vinderen Yakaba og mormor til Prix du Calvados (Gr.2)-vinderen Accakaba (Acclamation).

Sanjita er vinder som både 2- og 3-årig og sluttede desuden fjerde i Listed-opgøret Prix Cerès på Fontainebleau. Hun fik sit første afkom i 2020, Zoffany-datteren Manakel, der endnu er ustartet, men i træning i Frankrig.

På tirsdag går Sanjitas hingstføl efter Hello Youmzain gennem ringen i Deauville, og det kommer Rina og Michael Sørensen til at følge med stor interesse, idet Sanjita igen er i fol ved Kodiac-sønnen, som i 2019 gav Kevin Stott sin første Gruppe-1-sejr ved triumfen i Royal Ascots Diamond Jubilee Stakes.

Sanjita har termin den 11. april og skal fremover residere i Nordjylland hos Morten Nielsen i Øster Hurup.


Rina og Michael Sørensen med Zamindar-datteren Sanjita. Foto: Morten Buskop Bloodstock.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top