fbpx

Kendte sportsudøvere med dygtige heste

Har du nogensinde overvejet at opkalde et dyr efter dig selv? Går du og leger med tanken om at investere i aktier, eller heste, og bogstaveligt talt spille på flere heste? Nedenfor kigger vi en lille smule på tidligere og aktuelle kendte sportsudøvere, som har forsøgt at gøre en forretning ud af dygtige heste. Nogle har været heldigere end andre.


Helgstrand tjener flere millioner på heste

Andreas Helgstrand, som er en tidligere dansk OL-rytter, spiller på flere heste med sine investeringer. Først og fremmest har han tjent mange penge på aktier forbundet med sin luksus-ridesportsforretning Helgstrand Dressage.

Et andet kendt navn, som også har investeret i hesteaktier med Helgstrand er Søren Grønborg, som tidligere har udtalt at han synes at det er meget federe at investere i hesteaktier end at have aktier i Novo Nordisk.

Køb aktier hos virksomheder, som du personligt går op i, siger de kloge hoveder. Man kan ikke nødvendigvis sige at aktier i Novo Nordisk og i Helgstrand Dressage er bedre den ene eller anden vej. Det handler om at analysere aktierne, men Grønborg har ret i at du ofte kommer længere med investeringer, som du har personlig interesse i.

Når det kommer til Andreas Helgstrand sælger han mellem 100 og 150 heste om året. Hvorvidt de i nogle tilfælde er opkaldt efter ham selv eller kendte sportsudøvere melder historien ikke noget om, men der er kendte atleter, som har heste opkaldt efter dem.


Wayne Rooney opkaldte en hest efter sig selv

Der er folk, som har opkaldt deres hunde efter fx Messi. Vidste du at der også er væddeløbsheste, som er opkaldt efter berømte fodboldspillere? Tag fx Switcharooney.

Den hest blev købt netop af britiske Wayne Rooney i 2011, og han havde den hos stalden ejet af Michael Owen, som også er en tidligere engelsk landsholdsspiller.

Dog gik det ikke så godt for den hest, som ikke vandt et eneste løb. Det siges at en velgørenhedsorganisation reddede Switcharooney ved at betale 2500 pund for den.


Har du hørt om Zlatan hesten?

Kender du noget til Zlatan Ibrahimovic, overrasker det dig ikke at den svenske landsholdsspiller har en hest opkaldt efter sig selv.

Det er dog ikke en han ejer, men han godkender sikkert navnet da den har vundet mindst otte løb. Mens Zlatan ikke ejer den hest, siges det at den svenske superstjerne har dressurheste, dog er de ikke opkaldt efter ham.


Sergio Ramos’ verdensmester-hest

I Spanien bruger den tidligere Real Madrid-spiller Sergio Ramos en del tid på heste.

Nu til dags spiller Ramos for Paris Saint-Germain i Frankrig, og derfor har han en lidt længere rejse, når han skal besøge sine heste i Sevilla.

Den tidligere spanske landsholdsanfører ejer Yucatan, som blev verdensmester ved Salon Internacional del Caballo i Spanien i 2018.

Tidligere i år købte Ramos en springhest, som har navnet Eliante Z.

Her samarbejder han med den spanske OL-rytter Sergio Álvarez Mora. Det er altså ikke alene tidligere fodboldspillere, som har en interesse i heste.

Ramos beviser at du sagtens kan være glad for fodbold og heste på samme tid.

Picture of Iben Nissen

Iben Nissen

Seneste artikler

Scroll to Top