fbpx

St. Leger-vinderen Freestyler pensioneret

Ovenpå en løbskarriere med syv sejre, adskillige storløbsplaceringer og mere end to millioner svenske kronor på præmiekontoen, har Jessica og Padraig Long nu pensioneret 7-årige Freestyler.


Shane Karlsson rider Freestyler først over stregen i Danish Jockey Club Cup (L). Foto: Burt Seeger.

Areion-sønnen, der er opdrættet af Eva C S Pettersson og igennem hele løbskarrieren var ejet af Stall Freestyle – Easy, vandt allerede i sin første start som 2-årig over 1200 meter i Göteborg.

Som 3-årig var han det absolut mindst mulige fra at blive Derbyvinder i Danmark, men et forstørret målfoto viste, at Sir Herman (Zoffany) akkurat havde det yderste af mulen foran sin konkurrent.

Senere samme år var Freestyler tilbage på Klampenborgs græs i Dansk St. Leger, og hér vandt han i ensom majestæt med seks længder foran Steinway (Appel Au Maitre).


Freestyler og Jacob Johansen vinder Dansk St. Leger foran Steinway og Yes Sir. Foto: Burt Seeger.
Freestyler og Jacob Johansen vinder Dansk St. Leger foran Steinway og Yes Sir. Foto: Burt Seeger.

4-årssæsonen forblev sejrsløs for Freestyler, der i revanche-mødet i Dansk St. Leger blev tredje bag Steinway, men som 5-årige blomstrede hesten for alvor op igen og kronede en fantastisk sæson med andenpladsen i Stockholm Cup International (Gr.3) bag Square de Luynes (Manduro).

En præstation, der indbragte ham karrierens højeste handicap på 92.

Tilbage på Klampenborg vandt Freestyler i fjor Dansk Jockey Club Cup (L) foran Christmas (Galileo) og Sanary (Invincible Spirit), og efter en fjerdeplads i Scandinavian Open Championship (Gr.3) leverede hesten endnu en pragtpræstation i Stockholm Cup International (Gr.3) – denne gang med en tredjeplads bag Square de Luynes og Espen Hill (Helsinki).

Blandt andre storløbssejr i karrieren var Klampenborg Classic og SM Classic.


Glæde hos Stall Freestyle - Easy efter St. Leger-triumfen. Foto: Burt Seeger.
Freestyler har en stor ejerkreds. Herover ses de juble sammen med træner Jessica Long efter sejren i Dansk St. Leger. Foto: Burt Seeger.

Karrierens sidste sæson nåede at byde på seks starter, hvoraf de fem foregik på Klampenborg og en enkelt på Bro Park. Den forblev sejrsløs, men var alligevel flot og den bragte bl.a. en delt andenplads med Auenfürst (Soldier Hollow) i Pokalløb (L) bag suveræne King David (Elusive City).

Freestyler nåede at starte 41 gange og vandt de syv, og det blev til yderligere 11 præstationer blandt de tre bedste.

“Vi har beholdt hjemme på gården, og nu skal han bare have det godt og i hvert fald i første omgang fungere som ridehest for mig selv og familien”, fortæller Padraig Long.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top