fbpx

Wide Awake blev Leas tredje 2-årsvinder

Inden mørket for alvor faldt over Jydsk Væddeløbsbane fredag aften, sejrede debutanten Wide Awake ganske sikkert i hænderne på Oliver Wilson og blev Lea Olsens tredje 2-årsvinder i 2021.


Wide Awake aflægger maidentitlen under Oliver Wilson. Foto: Ole Hindby.

Lea har i det hele taget siddet tungt på sin hjemmebanes 2-årsløb med sejre i samtlige tre opgør der er blevet redet i Aarhus.

Det første vandt hun med Støjberg (Appel Au Maitre), det næste med Total Fun (Giant Sandman) og nu det tredje med Wide Awake (Appel Au Maitre).

Oliver Wilson sprang den langtgalopperende hoppe af fra spor ét og valgte derefter at tage hende nogle spor ud i banen.

Siden lod Wilson sin hest galoppere sig ind i opgøret, og ved indgangen til opløbet havde parret fået snor i længe førende Dark Spirit (Giant Sandman).

Det krævede lidt yderligere overtalelse fra Wilson, men Wide Awake trak til slut fra til en sikker halvanden længdes sejr foran Dark Spirit, som yderligere var trekvart længde foran Dream In The Wind (Binary File), mens vinderens staldkammerater Eyvind (Kahyl) og Connecter (Al Shemali) blev fjerde og femte.


Rocky/Fredrik Janetzky vinder foran No Comment/Jacob Johansen. Foto: Burt Seeger.
Sleeping Venus er blandt andet halvsøster til kapable Rocky, som herover ses aflægge sin maidentitel på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Wide Awake er både ejet og opdrættet af svenske Bengt Adielsson, og hoppen er som beskrevet i optaktshistorien første afkom ud af vindende Sleeping Venus (Excellent Art), der selv er ud af Galileo-hoppen Sun Moon And Stars og halvsøster til bl.a. den flerdobbelte skandinaviske vinder Rocky (Holy Roman Emperor) og helsøster til den otte-dobbelte italienske vinder A Fari Spenti.

Sun Moon And Stars er ud af en halvsøster til Coronation Cup-, St. Leger- og Grand Prix de Paris-vinderen Scorpion og øvrige Black Type-vindere som Memories, Danish Rhapsody og Garuda, mens en anden søster, Social Scene, er blevet mor til den dobbelte australske Gruppe-1-vinder Zipping.

Sleeping Venus blev i 2014 importeret fra England til Sverige for 3,200 guineas på Tattersalls July Sale i Newmarket.


Læs mere fra fredagen i Aarhus hos Dansk Hestevæddeløb.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top