fbpx

Amatørrytterne i fokus i Aalborg

For år tilbage var Aalborg-galoppen i udstrakt grad præget af amatørryttere og langt de fleste løb blev redet som rene amatørløb. Gennem de senere år har sportens udvikling gjort, at løbene i dag er domineret af professionelle ryttere.


Af Lone Kaalund-Thiel

Løbene i går blev dog en undtagelse. Århus-amatørrytter Helene Rodian startede i dagens første Asaa Borgerforenings Ærespræmieløb med at sende Per Bossow og J. Rosenkildes 7-årige vallak Niles i front efter 600 meter i et frisk tempo.

Umiddelbart så det ud til at være alt for opskruet, men i opløbet havde Helene Rodian styr på det hele og kunne dirigere kæmpeoverraskelsen Niles til sejr foran en godt angribende Mr Stormvind/Rikke Munk Sørensen og Naseem Reef/Le Tølbøll.

Niles gav odds 99,9 i totalisatoren!…

Helene Rodian har redet løb i en del år, men kendes nok bedst som oppasser for Hovman, imens Hovman endnu var danskejet og i træning hos Johnny Reimer i Århus.

Rikke Munk Sørensen fortsatte i dagens andet galopløb aftenens amatørryttersucces.

Efter et veldisponeret ridt midt i feltet kunne Rikke nemt vinde med Lone Pedersen-trænede La Sellier foran Limerick/Le Tølbøll og stabile Hale-Bopp/Katya Bøtcher.

Sejren var 7-årige La Selliers første sejr i karrieren, så der var stor glæde i Lone Pedersens stald. Samtidigt var det Rikkes anden sejr på kort tid.

Rikke Munk Sørensen har gennem mange år vist stor entusiasme og lagt mange timers hårdt arbejde i galopsporten.

Til dagligt er Rikke studerende på Aalborg Universitet.

Det var dejligt igen at opleve en aften i Aalborg domineret af flittige amatørryttere!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top