fbpx

The Khamsin og Val De Mar mødes i Norsk St. Leger

Der er lagt op til et brag af en revanche, når to af Skandinaviens bedste 3-årige heste på søndag tørner sammen i Norsk St. Leger over 2800 meter på Øvrevoll i Oslo.


Den svenske Derby-vinder Val De Mar mod den danske derby- og nykronede St. Leger-vinder The Khamsin bliver en fryd for øjet og et klimaks i et pragtfuldt norsk rammeprogram, hvor der udover St. Leger også afvikles Norsk Kriterium, Champion Hurdle, Norsk Grand National, samt Norsk Breeders Prize Classic og Breeders Prize Mile.

Val De Mar måtte stå over i Norsk Derby på grund af den skade hingsten pådrog sig i Svenskt Derby, men han skulle nu være klar igen og stiller uden tvivl til start som klar favorit.

The Khamsin fik et hårdt løb i Tattersalls Dansk St. Leger, hvor der var uventet stor modstand af Porsa System, som fulgte den danske derbyvinder hele vejen til dørs og kun var slået med mindste margin over målstregen.

The Khamsins træner Cathrine Erichsen udtaler: “Det var et hårdt løb for The Khamsin, han måtte bruge samtlige ressourcer for at bjerge sejren i land og jeg kan mærke på ham at de 2800 meter samt den lange rejse hjem til Oslo har taget hårdt på ham. Derfor venter jeg til på fredag med at afgøre om jeg starter ham i Norsk St. Leger, så er det op til hesten selv om han er klar eller ej. Hvis vi kommer til at stå  Norsk St. Leger over, venter den svenske udgave lige om hjørnet, og det er klart at vi skal have en frisk hest i aktion, lige meget hvilket af løbene vi vælger”.

Blandt de øvrige deltagere i Norsk St. Leger findes de to danske deltagere Eko Sheraton og Ram Singh, der trænes af henholdsvis Bent Olsen og Stella Rasmusen.

Ram Singh har vist fremragende form i de seneste starter, samtidig udvikler han sig fortsat og kan sagtens vise sig at slutte blandt de bedste i årgangen.

Der er ligeledes dansk deltagelse i Breeders Prize over 2000 meter, som i fjor blev vundet af Søren Jensen-trænede New York.

I år er Ready Eddie ene om at forsvare de danske farver, og det ser svært ud i det 15 heste store felt, hvor vinderen af Svenskt Breeders Trophy Silana er hesten at slå.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top