fbpx

Good Fortune urørlig over 2200 meter

I tæt kamp med Or Harry og King David startede Søren Jensens Derbykandidat Good Fortune som lørdagens største favorit i Klampenborg, og spillerne behøvede aldrig at være nervøse.


Good Fortune vinder 3-års Distancetest med syv længders afstand til Sea Storm. Foto: Burt Seeger.

I Oliver Wilsons sikre hænder fik Appel Au Maitre-sønnen en problemfri rejse i det lille felt på blot fem deltagere, og han kunne i løbet af de første 200 meter af opløbet vriste sig afgørende fri af Sea Storm (Kahyl) og Multibox Carlras (Sir Percy), der endte som anden og tredje på syv og fem længders afstand af vinderen.

Efterfølgende kunne Søren Jensen konstatere, at Good Fortune havde mistet sin ene forsko undervejs, hvilket ikke gjorde præstationen mindre prangende.

Good Fortune og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Det var Good Fortunes første start over 2200 meter, og efter andenpladsen bag Or Harry (Lawman) i Guineas Trial tidligere på måneden tog Jensen beslutningen om, at gå den alternative Derbyvej uden om 2000 Guineas-løbene med hesten.

Søren Jensen fortalte efterfølgende til Fast Tracks Nicole Marsing, at det nu bliver en enkelt start eller to mere over 2200 meter før årets ultimative mål, The Macallan Dansk Derby i august.

Sejrsinterviewet kan ses hér.

Søren Jensen og Dorte Müllertz tager imod Good Fortune og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Med Good Fortune tilbage som en overlegen vinder på Klampenborg og med Or Harrys skuffende præstation i Dansk 2000 Guineas, kan favoritværdigheden til Derbyet igen være tippet over til Good Fortunes fordel – det kommer GalopSport nærmere ind på i mandagens opdatering af “Vejen til The Macallan Dansk Derby”.

Good Fortune ejes af Havemanns og Stald Shaker og er opdrættet af Karsten Østergaards jyske Stutteri Outback.

Oliver Wilson med Good Fortune. Foto: Burt Seeger.

Han er ud af den ustartede Siyouni-datter Eko Palace Bay, der selv er halvsøster til prominente navne som Steinway (Appel Au Maitre) og Brunello (Appel Au Maitre).

Eko Palace Bay er i forvejen mor til storløbsvinderen Aperola (Appel Au Maitre), og Good Fortune er avlshoppens andet vindende afkom ud af lige så mange startende.

Han blev købt tilbage for 290.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale i 2019, hvorefter han blev handlet privat til sine nuværende ejere og sat i træning hos Søren Jensen.


GOOD FORTUNE (DEN)
brun vallak 2018
v. Appel Au Maitre (Starborough)
1. mor Eko Palace Bay (Siyouni)
2. mor Acqualina Beauty (Montjeu)
3. mor Coolamon (Saratoga Six)
Søskende i Skandinavien: Aperola (79)
3. karrieresejr i 5. start.
117.500 DKK.
Hcp.: 82 (inden 3-års Distancetest)
Ejer: Havemanns & Stald Shaker.
Træner: Søren Jensen.
Opdrætter: Stutteri Outback.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top