fbpx

The Macallan Dansk Derby: Hvad siger Google?

Mange læser form, ser løbsrepriser og analyserer afstamninger, når de skal finde deres Derbyfavorit. Men i ethvert Derby er der endnu flere der går efter navnet, inden de placerer deres væddemål. Så Google skal selvfølgelig også have noget sige!


1 THE MAESTRO

The Maestro er en superskurk fra Marvels-universet, der sås første gang i The Incredible Hulk i 1992.

The Maestro er også titlen på en spillefilm fra 2018, som omhandler en håbefuld filmskaber, der efter 2. Verdenskrig flytter til Hollywood for at lære af den berygtede mesterlærer Mario Castelnouvo-Tedesco.


2 SPEEDMAN

Robert Scott Speedman er en 44-årig canadisk skuespiller. Han er bedst kendt for sine roller som Ben Covington i tv-serien Felicity og Lycan-vampyr hybriden Michael Corvin i filmserien Underworld.

Han er canadisk statsborger, men blev født i London og er i dag bosiddende i Los Angeles.


3 TASSMANIA

Stavet med kun et enkelt ‘s’ er Tasmania – oversat på dansk til Tasmanien – en ø og delstat i Australien beliggende 240 kilometer syd for kontinentet.

Der bor 522.000 mennesker fordelt på øens 68.401 kvadratmeter, og hovedstaden hedder Hobart.

Stavet med dobbelt ‘s’ – ligesom Derbykandidaten – er Tassmania en charmerende husplante med selvlysende orange blomster, der har været med til at give den tilnavnet “Eternal Flame”.


laban

4 LABAN

Laban var en dansk musikduo, der bestod af Lecia Jønsson og Ivan Pedersen. De debuterede i 1982 med kæmpehittet “Hvor ska’ vi sove i nat”, som er en dansk udgave af den italienske sang “Sarà perché ti amo”.

Singlen “Hvor ska’ vi sove i nat” er blevet solgt i over en million eksemplarer, og genindspillet i flere coverversioner.

Men Laban er også en bibelsk figur. Han er patriarken Jakobs morbror og svigerfar – og far til Lea og Rakel.

Laban udnyttede Jakobs forelskelse i Rakel og snød ham til at arbejde for sig i 14 år.

Derfor er navneordet “en laban” også synonymt med navneordet “en bedrager”.


5 SILENT NIGHT

Silent Night er den engelske titel på en populær julesalme, der oprindeligt blev skrevet på tysk juleaften 1818 under navnet “Stille Nacht, Heilige Nacht” – på dansk hedder salmen “Glade jul, dejlige jul”.

Der findes mere end 300 oversættelser og indspilninger af “Silent Night” – én af de mest berømte er Elvis Presleys version fra Elvis’ Christmas Album i 1957.

Ikke desto mindre er Silent Night også et rock-hit af Bon Jovi fra 1985, og dén er ikke kun til juletid.


6 FACE OF ENERGIMA

Energima er et norsk selskab og leverandør indenfor bl.a. ventilation, luftbehandlingsanlæg og energieffektivisering.

Energima står bag adskillige sportssponsorater af bl.a. fodbold- og håndboldklubber i Norge, ligesom der sponsores enkelte norske atleter – og nu også galopheste.


7 MALEKHA

Malekha er en arabisk betegnelse for ‘Engel’ og/eller ‘Dronning’. Navnet står i kontrast til den mandlige betegnelse for Konge – “Malik” eller “Malek” – og andre udtaler af “Dronning” kan fx være Melikah.

Netop Melikah var i øvrigt Arc-vinderen Urban Seas første afkom i avlen, og Melikah er dermed storesøster til bl.a. Galileo og Sea The Stars.

Melikah, der var efter endnu en Arc-vinder i Lammtarra, blev født i 1997 – præcis 20 år før Malekha.


8 XCALIBUR

Xcalibur er en fransk-canadisk børneserie fra 2001 omhandlende King Edward, der bliver myrdet af sin bror Bragan.

Den unge Prins Erwann overværer mordet, og han påtager sig at opfylde sin døende konges sidste ord: at tage sværdet Xcalibur og gemme det på et sikkert sted.

Naturligvis er Xcalibur en stiliseret omskrivning af det berømte sværd “Excalibur”, som Kong Arthur trak op af stenen for dermed at erobre den britiske trone.


9 MIDNIGHT OIL

Midnight Oil er en australsk rockgruppe, der blev dannet i 1972 i Sydney. De var aktive sammen indtil 2002, men gjorde comebacks i både 2005, 2009 og senest i 2017.

‘Midnight Oil’ bruges også i det velkendte ordsprog “burning the midnight oil”, hvilket betyder at sidde og arbejde sent om aftenen for at nå at blive færdig før sengetid.

Ordsproget hentyder til, at bruge den sidste olie tilbage på lampen.



11 READY TEDDY

Ready, set, go man go,
I got a girl that I love so,
I’m ready, ready, ready teddy,
I’m ready, ready, ready teddy,
I’m ready, ready, ready teddy,
I’m ready, ready, ready to a rock ‘n’ roll.

“Ready Teddy” er et verdenskendt hit med Little Richard og indspillet i maj 1956. Samme år blev sangen udødeliggjort af Elvis Presley, der den 9. september 1956 leverede sin første optræden i The Ed Sullivan Show og sang ‘Ready Teddy’ for 60 millioner seere.

To år senere leverede Buddy Holly en genindspilning, og sangen blev også brugt i filmen La Dolce Vita fra 1960.



11 SPRINGTIME CARLRAS

Springtime betyder direkte oversat til dansk “forår”. Forår er en af de fire årstider, og på den nordlige halvkugle ligger foråret fra omkring 21. marts til 21.-22. juni.

I dansk sammenhæng er det almindeligt at betragte foråret som månederne marts, april og maj.

Carl Ras blev stiftet i 1932 af den på det tidspunkt blot 26-årige Carl Rasmussen. Siden blev forretningen overtaget af sønnen Cai, og i dag er roret videregivet til sønnesønnen Gorm, som står i spidsen for 18 butikker, en e-shop, apps til smartphone og iPad og mere end 350 medarbejdere.


Seneschal

12 SENESCHAL

I PlayStation-spillet Dragon’s Dogma er Seneschal et genopstået væsen, der har erobret alt på sin vej, har vist en utrolig viljestyrke og er blevet verdens vogter.

Det er Seneschals pligt, at holde øje med hele verden fra Seneschalskammeret og sørge for, at kloden fortsætter med at eksistere.

Seneschal har magt til at skabe liv – men også magt til at skabe ødelæggelse.


13 NEW TARGET

Target er en amerikansk detailhandelsvirksomhed med hovedsæde i Minneapolis, Minnesota.

Virksomheden er primært kendt for sine lavprisvarehuse og er den næststørste discountkæde i USA, næst efter Walmart.

I 2012 havde Target 1.763 butikker og 365.000 medarbejdere i USA.

Når virksomheden åbner en ny butik er der tale om en “New Target”.



14 CARELESS WHISPER

Careless Whisper er en af verdens mest spillede popballader, skrevet af Wham-duoen George Michael og Andrew Ridgeley i 1984.

Singlen strøg ind som nummer 12 på UK Singles Chart og nåede efter to uger førstepladsen, hvor den forblev i tre uger.

Den officielle musikvideo, der kan ses herover, illustrerer en mands skyldfølelse over en affære da han indser, at hans partner kommer til at finde ud af det.

Musikvideoen er filmet i Miami samme år som nummeret blev skrevet.


15 HONOUR CODE

En æreskode – Honour Code – er et sæt regler eller etiske principper, der styrer et samfund baseret på idealer, der definerer, hvad der udgør ærlig adfærd.

Staves Honour Code på den amerikanske manér, altså Honor Code, er det også navnet på en amerikansk avlshingst fra 2011.

Honor Code var én af favoritterne til Kentucky Derby i 2014, men en skade satte en stopper for hans deltagelse.

I 2015 vandt han i stedet Metropolitan Handicap (G1) og Whitney Handicap (G1) og blev senere samme år kåret som American Champion Older Dirt Male Horse.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top