fbpx

Nick Elsass: Om amatørers deltagelse i trav- og galopløb, 8. juli

Efter at have hørt, at der skrives forskelligt på Facebook vedrørende amatørernes deltagelse i trav- og galopløb, vil jeg blot give lidt facts i denne højst komplicerede sag, hvor de forskellige bekendtgørelser – og fortolkninger, ikke altid passer sammen.


Vi fik lov til – i lyset af Superligaens igangsættelse af professionel sport, at sætte gang i professionel trav- og galopløb i slutningen af april måned – uden deltagelse af publikum!

Begrundelsen var, at det drejede sig om erhverv!

Betingelsen var også, at man skulle holde sig i grupper af 10, og at alle Sundhedsstyrelsens krav blev overholdt.

Sidenhen er der koblet en restaurations bekendtgørelse på og derefter retningslinier om, at de aktive + restauranterne + siddende publikum max må udgøre 500 personer – ligesom i biografen eller til teaterforestillinger.

Også dette tal arbejder vi på at få forhøjet á la Superligaen, så vi kan få mere publikum på banerne.

Alle venter i spænding på regeringens udmelding den 8. juli, idet der kun er indgået en politisk aftale om at forsamlingsbegrænsningen udvides.

Der er imidlertid ikke indikationer på, at regeringen ikke vil gennemføre ændringen fra 50 til 100 – jvfr at man udvidede fra 10 til 50 den 8. juni (og forhåbentlig fra 100 til 200 den 8. august).

Afviklingen af de tre løbsdage med amatører onsdag den 8. 8uli –  Charlottenlund, Aalborg og Bornholm – kan således kun gennemføres, hvis bekendtgørelsen om forsamlinger er ændret (fra 50 til minimum 100) inden starten af første løb.

Dette har som beskrevet ovenfor intet med publikum at gøre, men udelukkende antal af aktive på banerne.

Formanden for Dansk Trav og Galop Union, Claus Kolin og jeg arbejder på vegne af trav og galopsporten intenst sammen med den øverste ledelse i Kulturministeriet og andre myndigheder på at få gang i amatørsporten og mere publikum på banerne hurtigst muligt, men er afhængig af politikkernes holdninger hertil og regeringens udmelding i dag eller i morgen vil være afgørende for hvornår.

Dansk Galop er klar til at igangsætte amatørløbene lige så snart vi får lov.

Lad os krydse fingre for at vi hurtigt kan få normale tilstande, til gavn og glæde for os alle.

De bedste hilsener

Nick Elsass
Fmd. Dansk Galop

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top