fbpx

Trods Covid-19: Skandinaviske avlshopper bedækkes i udlandet

På trods af nedlukkede grænser og svære økonomiske vilkår, kommer årgang 2021 i den skandinaviske fuldblodsindustri heldigvis til at tælle adskillige internationale satsninger.


Tor Harry Sigfridsson under buddgivningen i ringen på Goffs. Foto: Goffs.

Flere dansk- og svenskejede hopper er nemlig blevet bedækket – og scannet drægtige – ved avlshingste i bl.a. Irland og England.

Opdrætterparret Helena og Tor Harry Sigfridsson, som bl.a. står bag øjeblikkelige topnavne som 4-årige Sankt Peder (Reliable Man) og 3-årige Ascot Brass (Juniper Tree), handlede i november to ifolede avlshopper på Goffs November Sale i Irland.

Den 7-årige australskfødte Wanted-datter Ocean Magic blev handlet for 28.000 euro i fol ved Gutaifan (Dark Angel). Ocean Magic er vinder af to løb i sit hjemland og er halvsøster til den australske Listed-vinder Ondina (Manhattan Rain).

Deres Listed-placerede mor, Mermaid Island (Mujadil), er selv ud af den irske Championhoppe Caumshinaun (Indian Ridge) og halvsøster til Galileos første klassiske vinder nogensinde, 1000 Guineas (Gr.1)-vinderen Nightime.

Nightime er siden blevet mor til Gruppe-1-vinderne Zhokova og Ghayaath.

“Vi lod lod Ocean Magic blive i Irland med tanke på genbedækning i år”, fortæller Helena Sigfridsson, der valgte David Stacks Coolagown Stud i Co. Cork som base.

Den tredobbelte Gruppe-1-vinder og 2-årschampion US Navy Flag (War Front). Foto: Coolmore.

“Valget af avlshingst faldt på Coolmores champion US Navy Flag, og i fredags fik vi den glædelige besked, at hun er scannet i fol. Både Ocean Magic og hendes hingstføl efter Gutaifan har det godt i Irland, og vi glæder os selvfølgelig meget til at få dem hjem”.

“Vi har ikke set vores hopper i Irland siden auktionen, idet vores planlagte rejse derover i det tidligere forår blev aflyst grundet corona-udbruddet”, fortsætter Helena Sigfridsson.

US Navy Flag vandt som 2-årig både Dewhurst Stakes (Gr.1) og Middle Park Stakes (Gr.1), og som 3-årig fulgte han op med en sejr i July Cup (Gr.1). Han står til en bedækningstakst på 17,500 euro på Coolmore.

Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen Sioux Nation (Scat Daddy). Foto: Coolmore.

På auktionen i Irland erhvervede Helena og Tor også den dobbelte vinder Spiritual Flame (Invincible Spirit).

Hun folede mod slutningen af april et hingstføl efter en anden af Coolmores Gruppe-1-vindende 2-årige, Scat Daddy-sønnen Sioux Nation og står akkurat som Ocean Magic på Coolagown.

“Vi har netop fået bekræftelse af, at Spiritual Flame er blevet bedækket ved Rock Of Gibraltar. Nu krydser vi fingre for, at hun kommer i fol, så vi kan begynde at se frem til at arrangere hjemtransport til Sverige i begyndelsen af sommeren”, afslutter Helena Sigfridsson.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top