fbpx

Flere præmiestigninger i Klampenborg: “Målrettet fokus på ældre heste”

Til trods for, at Covid-19 stjæler alle overskrifter og lammer virksomhedernes drift, er der fuld fart på Klampenborg Galopbane, som på mandag den 16. marts har endnu en stor anmeldelsesdag.


Denne gang skal der meldes til hovedparten af storløbene i 2020 for de ældre heste, og på i Klampenborgs direktion håbes der på nye fremgange ovenpå succesen med tilmeldingerne til de store 2-årsløb i år og de klassiske opgør i 2021.

“Vi modtog mange anmeldelser fra et bredt udvalg af de skandinaviske trænere på vores store anmeldelsesdag i februar”, fortæller Carsten Baagøe Schou, og fortsætter:

“Vi har normalt fin opbakning fra Øvrevoll- og Jägersro-trænere, men denne gang har vi modtaget flere anmeldelser fra Stockholm end tidligere, hvilket glæder os meget”.

Gennemsnitligt er der meldt 26% flere heste i de otte løb der blev meldt til.

“Dansk Galops direktør Peter Knudsen kunne forleden også fortælle, at der ca. 6% flere heste i træning i Danmark end på samme tidspunkt i fjor, så det går i den rigtige retning”.

Danmark har historisk haft fokus på skandinavisk opdræt, som, til trods for nogle rigtig fine heste i de seneste årgange, gennemsnitligt har svært ved at begå sig mod importerne.

Derfor har der også været færre dansktrænede heste som har kunne konkurrere mod importerne i løb for ældre heste.

Danske hesteejere har de senere år investeret langt større beløb i importer end tidligere, og det må forventes, at nogle af disse træder ind i den ældre elite når den klassiske sæson er overstået.

”Vi tror i hvert fald på, at der er behov for at have muligheder for de bedste ældre heste i Skandinavien og har derfor valgt at de yderligere pengepræmier, som vi har til rådighed i 2020, målrettes storløbene for netop de ældre heste, hvor vi bla. har fordoblet præmiesummen i Golden Mile, som nu er tilbage på samme dag som SOC, og hævet såvel Zawawi Sprint og Pokalløb” siger Baagøe Schou.

Det er dog ikke kun toppen, som skal drage gavn af præmiestigninger.

”Vi har også hævet præmiesummerne i handicap-finalerne, som hæves fra samlet 185.000 til 300.000″.

“Som et led i rokeringerne omkring Derbyweekenden, ligger de populære handicap-finaler nu på Damernes Dag. Vi ændrer også lidt på regelsættet i finalerne, hvor den svenske model tilnærmes, idet der tildeles lettelse til vinderne af de indledende afdelinger”.

“Derudover får det traditionsrige Tortue Efterårshandicap et løft fra lige omkring 50.000 kroner i præmiesum til 100.000 kroner for at kompensere de handicappere, som har ”mistet” Golden Mile”, tilføjer Baagøe Schou.

Der er sket nogle omlægninger i sæsonplanen efter det er blevet besluttet ikke at gennemføre en Derbyweekend, men kun selve Derbydagen den 9. august.

”Vi må indse, at vi løber en stor risiko ved at løbe to løbsdage i træk, ja nærmest et antal løb svarende til tre almindelige løbsdage, ved en løbssammensætning som i de hidtidige Derbyweekender”.

“Vi må også indse, at de seneste par års vejrlig i langt højere grad rammer yderpunkter – om det så er tørke eller enorme regnmængder – hvilket gør, at vores græsbane om end anvendelig, så er i dårligere stand efter stor løbsaktivitet og langt fra optimale vejrbetingelser”.

“Vi ønsker at kunne levere en god græsbane til Derbyhestene i et af dagens sidste løb på en Derbydag, og det er der en stigende risiko for ikke er muligt, sådan som tingene har udviklet sig”.


Klampenborg tvunget i den rigtige retning

Carlos Lopez og Scandinavian Open-vinderen Master Bloom med ejer- og medopdrætter Inge Knutsson. Foto: Burt Seeger.

Carsten Baagøe Schou forklarer:

”European Pattern Race Committee har for et par år siden indført en ny regel, som gør at der i Black Type-løb kun må være 2% af præmiesummen i forfeits”.

“Vi har i de seneste par sæsoner fået dispensation i forhold til vores tre Black Type-løb, Danish Jockey Club Cup, Scandinavian Open Championship og Pokalløb, da vi ligger på næsten det dobbelte i forfeits end det tilladte”.

“Vi har besluttet at kæmpe for at beholde vores Black Type-løb, og med hjælp fra Svensk Galops sportschef Dennis Madsen har vi fået en ordning på plads, som gør at vi over et par år kan indordne os under vilkårene og komme ned på de 2%”.

“Der er ingen tvivl om, at det kommer til at gøre ondt, men vi mener at Klampenborg Galopbane skal have Black Type-løb, i hvert fald så længe at de startende heste berettiger til det med klasse”.

“Der er jo ingen tvivl om at forfeits til løb er en stor udgift i Skandinavien – og primært i Danmark når vi sammenligner os med udlandet. Dette ikke kun på grund af forfeits størrelse, men også fordi vi anmelder forholdsvis lang tid forud fra løbene”.

”Dette krav fra European Pattern Race Committee har tvunget os i den rigtige retning”.

“Men økonomien i løbene skal hænge sammen, ligesom en banes økonomi må hænge sammen. Ellers bliver der ingen løb. På sigt er det målet at bringe forfeits i proposition til præmiesummer i alle løb”.

“Dette bliver så de første skridt på vejen. Løbene for de ældre heste har historisk set altid været de dyreste at starte i, formodentlig ud fra en betragtning om, at trænere og ejere er bekendte med hestenes kvalitet, hvilket ikke gør sig gældende for unghestene”.


Derbydagen

Foto: Burt Seeger.

Om Derbydagen kan Baagøe Schou oplyse:

”Pokalløb er flyttet til Derbydagen. Dette matcher bedre forberedelser for heste, som skal starte i Marit Sveaas Minneløp på den norske Derbydag, end Scandinavian Open gjorde”.

“Som nævnt er Pokalløb hævet til 300.000 kroner i præmiesum. Også Zawawi Sprint Cup er igen hævet i præmiesum. Dette bringer faktisk Zawawi Sprint Cup op blandt de største sprintløb i Skandinavien, da løbet med sin præmiesum på 300.000 danske kroner modsvarer ca. 440.000 svenske kroner”.

“Derved er Zawawi Sprint Cup på niveau med de store svenske sprintløb med undtagelse af Zawawi Sprint Cup på den svenske Derbydag”.

Carsten Baagøe Schou supplerer:

”Netop et løb som Zawawi Sprint Cup er de seneste år hævet med 50% i præmiesum. Dette har kun kunne lade sig gøre med Mr. Waleed Zawawis kontinuerlige støtte til løbet siden sponsoratet blev indgået første gang i 2017″.

“Ambitionen er at opnå Black Type-status for løbet. Det bliver rigtigt svært med niveauet på de nuværende græssprintere i Skandinavien, men vi har en tro på at det kan lade sig gøre over en årrække og derfor har vi også reduceret forfeits i løbet til at følge de tre ørige Black Type-løb ned mod 2% af præmiesummen”

“Også Golden Mile, hvor ambitionen om at opnå Black Type er den samme, følger med ned i forfeit i forhold til præmiesum”.

Baagøe Schou mener, at man på Klampenborg har glemt sprinterne en smule siden 80’erne, hvor sprinterprogrammet var stærkere og bredere i forhold til resten af løbsprogrammet.

Som led i at skabe det nye højdepunkt i foråret / sommeren med en stor løbsdag omkring Scandinavian Open Championship, oplyser direktøren:

“Vi har lagt et nyt sprintløb på Scandinavian Open-dagen d. 30. maj med en præmiesum på 100.000 kroner”.

“Der er selvfølgelig langt op til storløbene endnu, men som led i at skabe en international dag med SOC og Golden Mile, må vi bestræbe os på også at kunne tilbyde sprinterne et attraktivt løb, når vi forsøger at samle de bedste heste”.

Ambitionerne fejler i hvert fald ikke noget.

”Som for unghestene tror og håber jeg, at vi får et pænt antal anmeldelser på mandag, og at vores ændringer til løbsprogrammet vil blive positivt modtaget”.


Forretningen styrkes

Foto Burt Seeger.

Om forretningen Klampenborg Galopbane kan Carsten Baagøe Schou berette:

”Vi har indgået en 2-årig partneraftale om Dansk Derby med Edrington / Macallan, som er udvidet en del i forhold til de seneste to år, så partnerskabet omkring The Macallan Derby har rodfæstet sig”.

“Det er meget glædeligt at en partner, som ikke har en relation til sporten eller banen, ønsker at øge sit engagement med os og samtidig over en 2-årig periode”.

Omkring øl- og sodavand er der sket en ændring, idet Klampenborg Galopbane har indgået en 3-årig aftale med Nørrebro Bryghus.

”Dette er en partneraftale, som vi forventer os meget af. Nørrebro har været med os i tre år, men kun som en mindre del af vort sortiment. Nu bliver det udelukkende Nørrebros øl, både på flaske og fad og såvel almindelige som specialøl, som vi tilbyder vort publikum”.

“Nørrebros engagement i banen er fantastisk og der vil komme en række tiltag, herunder en speciel Derby-øl, som vil blive solgt i nærområdet og selvfølgelig på banen, så ingen tvivl om det partnerskab er et ”perfect match”.

“Vi er også på plads med et markant udvidet partnerskab med Qatar Airways, som bla. kommer til at pryde vores nummerdækkener, ligesom vores fantastiske partnerskab med Taittinger / Johs. M. Klein er forlænget”, fortsætter Baagøe Schou.


Foto: Burt Seeger.

Slutteligt bliver Carsten Baagøe Schou spurgt til, hvad der vil ske med Klampenborgs premieredag i forhold til det som alle medier dækker – coronavirus.

”Vi følger selvfølgelig udviklingen tæt. Alle travløb i Danmark er aflyst de næste 14 dage. Vi må afvente hvad regeringens udmelding bliver når de næste 14 dage er overstået og tage en beslutning på baggrund heraf”.

“Det vil være forhastet at tage en beslutning på nuværende tidspunkt”, konkluderer Klampenborgs direktør.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top