fbpx

Første føl efter Moohaajim på Hjortebo

Kort før midnat fredag aften kom årets første føl på Stutteri Hjortebo til verden. Et flot hingstføl, der samtidig er det første i Skandinavien efter Mill Reef Stakes (Gr.2)-vinderen Moohaajim.


Coolcalmcollected (Acclamation) med sit hingstføl efter Moohaajim (Cape Cross). Foto: Stutteri Hjortebo.

Hingstføllet er andet afkom ud af den vindende Acclamation-datter Coolcalmcollected, der forrige år indledte avlskarrieren på Stutteri Hjortebo, og også har en hoppeåring efter Appel Au Maitre.

8-årige Coolcalmcollected tilbragte det meste af sin løbskarriere i England hos træner David Loughnane.

Hun kostede 67,000 guineas som åring på Tattersalls October Yearling Sale Book 2 og vandt som både 3- og 4-årig over 1400 meter på henholdsvis Sandown og Salisbury.

Hoppen blev købt til Danmark i december 2016 og startede fem gange for Migadan A/S og Marc Stott. Hun vandt overlegent over 1550 meter i Aarhus og var placeret to gange.

Hingstføllet ud af Coolcalmcollected er første afkom født i Skandinavien efter Moohaajim. Foto: Stutteri Hjortebo.

“Føllet virker utroligt velskabt. En skarp type med et utroligt venligt og flegmatisk temperament, så det er en god start”, fortæller Iben Hjorth Buskop til GalopSport og fortsætter:

“Vi har 15 hopper på stutteriet med termin inden 1. marts, så vi går nogle travle uger i møde”.

“Bl.a. skal Silver Seas, Appelé Amour og Queens nedkomme for første gang. Vores 2000 Guineas-vinder Harbour Light skal have sit andet føl, og så venter vi en helsøster til Alwaysonmymind inden for et par uger også”.


Mere om Moohaajim:

Moohaajim ved sejren i Mill Reef Stakes (Gr.2) på Newbury. Foto: George Shelton / racingfotos.com
Moohaajim ved sejren i Mill Reef Stakes (Gr.2) på Newbury. Foto: George Shelton / racingfotos.com

Moohaajim kostede 200.000 guineas som 2-årig på Tattersalls Craven Breeze Up Sale og var igennem løbskarrieren ejet af Sheikh Mohammed bin Khalifa Al Maktoum og trænet af Marco Botti i Newmarket.

Han opnåede en OR på 116 i sin 2-årssæson, hvor han bl.a. vandt Mill Reef Stakes (Gr.2) over 1200 meter på Newbury og var kort slået med hals til andenpladsen i Middle Park Stakes (Gr.1) af Reckless Abandon.

Desuden var han i sin karrieres blot anden start femte i Prix Morny (Gr.1) i Deauville.

Som 3-årig sæsondebuterede han med en tredjeplads i Greenham Stakes (Gr.3) bag Olympic Glory, men pådrog sig derefter en skade i 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket og kom ikke til start igen.

Hans Official Rating på 116 modsvarer 98 i skandinavisk handicap.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top