fbpx

Hestesportens Galla: Stott tog de første

Marc Stott sad på dagens to første hestekategorier under Hestesportens Galla i Aarhus, hvor Palazzi blev kåret som Årets 2-årige og King David vandt titlen som Årets Ældre Hest.


Palazzi og Oliver Wilson vinder Højgaard Hestehospital Vinterfavoritternes Ærepsæmie. Foto: Burt Seeger.

Palazzi (Center Divider) var i 2-årskategorien oppe imod Bent Olsens Auktionsløbsvinder New Target (Center Divider), Søren Jensens Kriteriumsvinder Admiralty Law (Appel Au Maitre) og Kaj Sørensens Produce Stakes-vinder Speedman (Go Go Gadget).

Efter en sikker sejr i debuten i Derbyweekenden, blev Palazzi efterfølgende bortvist fra start i Dansk Kriterium og var siden anden bag Ina (Anjaal) i et ordinært vinderløb på Klampenborg.

Hestens første start over 1600 meter kom i Vinterfavoritternes Ærespræmie, hvor han i sikker stil besejrede New Target med halvanden længde.

Det blev også årets sidste start for Palazzi, der gik på vinterferie som traditionel Derbyfavorit med to sejre i tre starter.

Palazzi ejes af Miga Horses A/S og er opdrættet på Stutteri Hjortebo, hvor tre af de fire nominerede kandidater til Årets 2-årige Hest er født og opvokset.


King David og Omar Bradley kæmper side om side i Danish Jockey Club Cup (L). Foto: Burt Seeger.
King David slår Omar Bradley i Danish Jockey Club Cup (L). Foto: Burt Seeger.

Mens udfaldet af kategorien Årets 2-årige Hest var svært at spå om, lå det mere i kortene, at 4-årige King David skulle krones som Årets Ældre.

Elusive City-sønnen var nomineret sammen med Mylegend (Binary File), Sandtastic (Footstepsinthesand) og Talisman (Sunday Break) – og da den eneste reelle konkurrent til titlen, Stockholms Stora Pris-vinderen Learn By Heart (Frankel) ikke fandtes blandt de nominerede, var vejen til en jordskredssejr banet.

King David sæsondebuterede med at vinde Danish Jockey Club Cup (L) på Klampenborg og sluttede derefter anden til netop Learn By Heart i Stockholms Stora Pris (Gr.3) på Bro Park, inden han leverede karrierens hidtil største bedrift med triumfen i det tyske Gruppe-3-opgør Grosser Preis von Lotto-Hamburg.

Siden blev det til sjettepladser i Frankrig og i Stockholm Cup International (Gr.3) på Bro Park, og King David gik på vinterferie med to sejre og lidt over en halv million kroner i årsindtjening på fem starter.

King David ejes af Karin Salling og er opdrættet af Stutteri Stork på Sjælland.


Under Hestesportens Gallas aftenarrangement løftes sløret for hvem der vinder i kategorien Årets 3-årige Hest, hvor de nominerede er den danske Derbyvinder Queen Rouge (Lord Of England), den svenske Derbyvinder Red Cactus (Hard Spun), St. Leger-vinderen og Derby-2’eren Good Fella (Center Divider) samt den dobbelte Oaks-vinder Silverstone (Pistachio).


Tre gange Lea

HKH Prinsesse Benedikte og Lea Olsen. Foto: Burt Seeger.

Lea Olsen var på podiet intet mindre end tre gange under eftermiddagen i Hermans Tivoli Friheden.

Først for endnu engang at modtage førstepræmien i Stormagasin Salling Rytterkonkurrence, som hun vandt foran Sara Slot og Lisa Lindbjerg, og siden som vinder af både Årets Amatørtræner og Årets Amatørrytter.


Susanne Lyseng vinder på ryggen af Melissa Jordan. Foto: Burt Seeger.

Endelig blev prisen for Årets Komet også uddelt, og den tilfaldt Bent Olsens norske lærling Susanne Lyseng.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top