fbpx

Svensk Galopp skal spare 15 millioner i 2020

“Svensk Galopp er i større økonomiske vanskeligheder end nogensinde tidligere”. Sådan indleder administrerende direktør, Fredrik Reuterskiöld, et netop publiceret brev på organisationens hjemmeside.


Reuterskiöld beskriver åbent, hvordan Svensk Galopp befinder sig i det han med egne ord kalder en “luksusfælde” – hvor udlodningen fra diverse aftaler med ATG og i forbindelse med salget af Täby Galopp må bruges til at betale tilbage på lån, men hvor udlodningen samtidig er meget lavere end beregnet og ikke rækker til at dække omkostningerne.

Fredrik Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Fredrik Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Den alvorlige økonomiske krise i svensk galopsport betyder, at organisationen allerede i dag har meldt ud, at der som led i en ny besparelsesplan på 15 millioner kronor må aflyses tre planlagte løbsdage i 2020, samtidig med, at der skæres 17% af præmiebudgettet fordelt på alle typer af løb (2-årsløb, 3-årsløb, handicaps).

Desuden sættes planlagte investeringer på pause. Det gælder både den nye galopbane i Skåne og opførelsen af en tribune i Göteborg.

Både direktør Fredrik Reuterskiöld og sportschef Dennis Madsen har skrevet på Svensk Galopps hjemmeside i dag, og selv om det langt fra er opløftende læsning, opfordres der til at læse begge breve igennem for en detaljeret beskrivelse af fremtidsudsigterne hvad angår både sport og økonomi.


Fredrik Reuterskiöld: “Stora besparingar väntar”

Dennis Madsen: “Sparparket på 15 miljoner kronor”

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top