fbpx

Goffs: Tsang og Hong Kong-syndikat bag irsk pinhook

Danskfødte Darren Tsang, der er bosiddende i Hong Kong, stod mandag bag købet af et hingstføl efter Coolmores syvdobbelte Gruppe-1-vinder Highland Reel (Galileo) på førstedagen af Goffs November Sale.


Darren Tsang med lot 87, brun hingst v. Highland Reel ud af Candy Ride (Pivotal). Foto: Filip Zwicky Agency.

Tsang, der har taget turen fra Hong Kong til den store irske auktionsuge i County Kildare, fik hammerslaget på lot 87 for 14,000 euro.

“Jeg er gået sammen med flere øvrige Hong Kong-baserede investorer om at købe en række føl i Irland i denne uge, hvoraf samtlige skal blive herovre og sælges igen til næste efterår”, siger Darren, der sammen med sin bror Daniel og far Patrick Tsang i Danmark ejer og opdrætter heste under pseudonymet Stald Hong Kong.

“Priserne eskalerer over de næste to dage, så jeg er glad for, at vi sikrede os den hest vi havde udset os på førstedagen. Forhåbentlig ender vi med tre eller fire føl i alt”.

Darren Tsang under mandagens inspektioner på Goffs. Foto: Peter Mooney / Goffs.

Coolmores Highland Reel blev den vestlige verdens mest vindende hest nogensinde, da han i december 2017 afsluttede karrieren med sejr i Hong Kong Vase (Gr.1) på Sha Tin.

Tidligere samme år havde han også vundet både Coronation Cup (Gr.1) på Epsom og Prince Of Wales’s Stakes (Gr.1) på Royal Ascot, mens karrierens øvrige Gruppe-1-triumfer for globetrotteren kom i Breeders’ Cup Turf på Santa Anita, King George VI & Queen Elizabeth Stakes på Ascot, endnu en udgave af Hong Kong Vase på Sha Tin samt i Secretariat Stakes på Arlington.

Føllets mor, Candy Ride (Pivotal), er dobbelt vinder i England og i avlen mor til fire vindere ud af lige så mange startende afkom.

Candy Rides mormor, Bravemie (Nureyev), er desuden helsøster til Niarchos-familiens legendariske championhoppe og ni-dobbelte Gruppe-1-vinder Miesque.

Goffs November Foal Sale fortsætter tirsdag og onsdag, hvorefter avlshopperne tager over fra på torsdag. Fredag eftermiddag sælges der atter føl.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top