fbpx

Fransk Gruppe-3-sejr til søn af Evasive

Black Moon Breedings avlshingst Evasive (Elusive Quality), der står opstaldet hos Knut O. Arnesen i Norge, fik tirsdag en Gruppe-3-vinder i Frankrig, da 3-årige Trois Mille vandt Prix de Seine-et-Oise over 1200 meter på Maisons-Laffitte.


Evasive og Ryan Moore. Foto: Evasivestallion.com
Evasive og Ryan Moore. Foto: Evasivestallion.com

Sejren bød samlet på 50.000 euro inklusiv fransk ejerbonus til Trois Mille, der trænes af Stéphan Cerulis og blev redet til sejr af Alexis Badel.

Det var karrierens syvende sejr i 14 starter for Trois Mille, der i foråret vandt fire gange på stribe i Chantilly og på Maisons-Laffitte. Han var i starten inden gårsdagens Gruppe-3-triumf tredje i i Brix de Bonneval (L) over 1100 meter, ligeledes på Maisons-Laffitte i Paris.

Evasive er far til 12 franske føl i 2019 og fortsatte sin avlskarriere på Enebakk i det tidlige forår.

“Han bedækkede 26 hopper, hvoraf flere kom fra Sverige og Danmark”, fortæller Knut O. Arnesen.

“Det har været et godt internationalt år for Evasive, og det er fantastisk med en avlshingst i Skandinavien, som samtidig producerer gruppeløbsheste på kontinentet. Han bliver også i Norge til næste år, til trods for, at vi har modtaget en del interesse fra udlandet – heriblandt Tyskland og Frankrig”.

Evasive (Elusive Quality - Canda v. Storm Cat). Foto: Haras de Grandcamp.
Evasive (Elusive Quality – Canda v. Storm Cat). Foto: Haras de Grandcamp.

Evasive var selv vinder af Horris Hill Stakes (Gr.3) på Newbury som 2-årig og fulgte som 3-årig op med en sjetteplads i 2000 Guineas (Gr.1), mindre end fem længder bag vindende Sea The Stars, hvorefter han var fjerde bag Mastercraftsman i  St James’s Palace Stakes (Gr.1) på Royal Ascot.

Han gik i avlen på Haras de Grandcamp i 2011 og bedækkede i 2015, 2016 og 2017 til en takst på 6.000 euro inden han blev solgt til Norge.


Se Trois Mille vinde Prix de Seine-et-Oise (Gr.3) herunder:


Læs mere om Evasive hér.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top