fbpx

Sikker maidensejr til Oaks-vinderens lillebror

Godt halvanden time inden Silverstone blev Oaks-vinder i Klampenborg, havde hoppens 2-årige helbror Laban aflagt sin maidentitel. Mens det tog storesøsteren fire starter at komme på tavlen i fjor, lykkedes Laban i karrierens andet forsøg.


Laban aflægger maidentitlen foran Prins Valiant og Malekha. Foto: Burt Seeger.

Efter at have været slået med 18 længder i debuten som femte bag Ina og My Little Sister, var Laban nøjagtig som mange af Bent Olsens øvrige 2-årige kraftigt forbedret i livets anden start.

Laban fulgte denne gang godt med som fjerde lige bag pacen, og i opløbet fandt Carlos Lopez vej mellem de længe førende Warwick Avenue (Hallucinate) og Flying Ms Spectra (Kahyl).

Herefter gik det støt og roligt mod målstregen, som Laban skar med en og en kvart længdes afstand til Marc Stotts to debutanter Prins Valiant (Lope De Vega) og Malekha (Juniper Tree), der kom sammen i mål med yderligere fem længder til de næste.

Med maidensejren i bagagen er Laban nu klar til Dansk Galops Auktionsløb den 14. september, hvor der for første gang rides om en samlet præmiesum på 600.000 danske kroner med halvdelen til vinderen.

Laban og Carlos Lopez efter maidensejren. Foto: Burt Seeger.

Pistachio-sønnen ejes af Ingelise og Tony Saunders og blev købt for 180.000 kroner på sidste års Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri.

Det var 5.000 kroner mindre end Bent Olsen året forinden betalte for helsøsteren Silverstone.

Også Laban er opdrættet af Bechmann Racing og ud af Oaks-vinderen Loquita (Final Appearance), der nu har fire vindende afkom ud af lige så mange startende.


LABAN (DEN)
brun hingst 2017
v. Pistachio (Unblest)
1. mor Loquita (Final Appearance)
2. mor Cote (Sicyos)
3. mor Cotation (Recitation)
Søskende i Skandinavien: Hongkong Paradigm (79), Cloud Walker (79), Silverstone (80)
Første sejr på Klampenborg i 2 starter.
Første karrieresejr i 2 starter.
24.750 DKK.
Ejer: Ingelise og Tony Saunders.
Træner: Bent Olsen.
Opdrætter: Bechmann Racing.
Købt for 180.000 DKK på Scandinavian Open Yearling Sale i 2018.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top