fbpx

King David starterklæret i Deauville

I kølvandet på søndagens Derby-triumf i Klampenborg, begiver Karin Salling, Marc Stott og Oliver Wilson sig i denne uge til Deauville, hvor King David torsdag eftermiddag starter i Prix Gontaut-Biron (Gr.3).


King David. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Marc Stott har starterklæret den 4-årige danskopdrættede hingst med Oliver Wilson i det 2000 meter lange opgør med 40.000 euro til vinderen.

Feltet består i skrivende stund af ni deltagere, og King David bærer topvægten 58,5 kilo sammen med bl.a. Godolphins André Fabre-trænede Soleil Marin, der endnu ikke har fået bekræftet sin rytter.

King David har ikke startet siden Gruppe-3-triumfen i Grosser Preis von LOTTO Hamburg den 5. juli. Dét løb var ligeledes et Gruppe-3-opgør over 2000 meter.

Elusive City-sønnen har en enkelt gang tidligere været forsøgt i Frankrig, da hen den 22. september i fjor blev sjette i Listed-opgøret Prix du Point du Jour over 1650 meter i Craon.

“Han er en langt mere moden hest nu i forhold til samme tidspunkt i fjor. Selvfølgelig håber jeg ikke, at banen bliver så blød igen, for han er bedst på et fast underlag”, siger Marc Stott tirsdag formiddag.

“Vi rejser med King David i aften og hesten køres tilbage torsdag, mens Karin og jeg bliver over weekenden til åringsauktionen”.


Makkerparret Marc Stott og Oliver Wilson med den forjættede Derbykrans. Foto: Burt Seeger.

Søndagens overlegne Derbyvinder Queen Rouge fik af Nicholas Cordrey tildelt et handicap på 88, hvilket er lige så højt som Red Cactus, der vandt den svenske udgave for en måned siden.

“Hun kom meget fint over løbet og går rundt ude i walkeren nu”, siger Marc.

“Næste opgave bliver Breeders’ Trophy Classic på Bro Park den 20. september, og derefter kan det være, at vi helt skipper det norske Breeders’ og i stedet lader hende træne ned i forberedelserne til en tur til Dubai i vinter”.

“Dubai er både aktuelt for Queen Rouge og King David, og så må vi se hvad der ellers bliver af muligheder blandt de yngste heste i stalden”.


Prix Gontaut Biron Hong Kong Jockey Club (Gr.3)

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top