fbpx

Blodet fornægtede sig ikke hos årets Produce Stakes-vinder

En forrygende opløbskamp med tre heste der stort set skar målstregen samtidig, faldt ud til fordel for Kaj Sørensen-trænede Speedman, der tog førstepræmiens 100.000 kroner foran Deanston og Alwaysonmymind.


Speedman/Carlos Lopez angriber udvendigt for Deanston/Rafael de Oliveira i midten og Alwaysonmymind/Oliver Wilson til venstre. Foto: Burt Seeger.

Under Carlos Lopez fristede Speedman en tilværelse i bageste halvdel af feltet undervejs, og ved indgangen til opløbet havde Go Go Gadget-sønnen fortsat en del længder at hente på de forreste, som længe blev anført af Starlight Runner (Pistachio) med Deanston (Kahyl) og Alwaysonmymind (Appel Au Maitre) udvendigt for sig.

Forhåndsfavoritten Radiant Carlras (Center Divider) var godt med fra start, men havde problemer rundt opløbssvinget og endte med aldrig at have noget at skyde med til slut.

Midt i opløbet førte Starlight Runner fortsat i hænderne på Jan-Erik Neuroth, men hoppen måtte med et par hundrede meter tilbage give sig for Deanston og Alwaysonmymind, som trak fra de øvrige og så ud til at skulle afgøre det tætte opløb mellem sig.

På de absolut sidste meter af Produce Stakes lykkedes det dog for Speedman at fange de to konkurrenter.

Så tæt var de tre heste over mål – med Speedman som den bedste til slut. Foto: Burt Seeger.

Den brune hingst satte akkurat hovedet foran Deanston, mens Alwaysonmymind var så tæt på, at Oliver Wilson valgte at ride tilbage mod vindercirklen for at afvente dommernes afgørelse.

Halvanden længde efter de tre forreste fulgte My Little Sister (Kahyl) før den sidste præmietager Starlight Runner.

Herefter fulgte Strada (Go Go Gadget), Upper East Side (Go Go Gadget), Totally Convinced (Appel Au Maitre), Chief In Command (Primatico), Radiant Carlras og Flying Ms Spectra (Kahyl).

Dermed gik både første- og tredjepladsen i årets første storløb for yngste årgang til Aarhus.


Carlos Lopez i bøjlerne på Speedman. Foto: Burt Seeger.

Speedman startede for anden gang i karrieren og fulgte stærkt op på den fjerdeplads han kom med fra debuten den 13. juli, seks længder bag Billy Byrnes og Stoneeye’s Kitten.

Hingsten er både ejet og opdrættet af Stutteri Poulsensminde og tilhører en af de stolte danske moderlinjer med masser af storløbsvindere i den nærmeste familie.

Moderen, Feens Red Daughter (Cajun Cadet), er nemlig en ustartet halvsøster til Gruppe-3-vinderen Hovman (Kateb), den norske Derbyvinder Lights Out (Kateb), St. Leger-vinderen Superman (Palatal), Basnæs-vinderen Hackman (Final Appearance) og til den otte-dobbelte vinder Fine Paladine (Palatal), som selv har bragt fire vindere i avlen: Speed (Cajun Cadet), Prima Dine (Primatico), Rosa (Nobileo) og Go Fine Go (Go Go Gadget).

Træner Kaj Sørensen tager imod Speedman og Carlos Lopez efter Produce Stakes-triumfen. Foto: Burt Seeger.

Mormoderen, Viking-datteren Skee The Feen, var opdrættet på familien Bechmanns Waresley Park Stud i England.

Hun vandt 10 løb i Danmark og var bl.a. også placeret 2. i Sceptre Stakes, inden hun gik i avlen på Stutteri Poulsensminde og blev mor til et par af de bedste danskopdrættede heste i det nye millennium.


Kaj Sørensen og Speedman. Foto: Burt Seeger.

Speedmans far, den norske Derbyvinder Go Go Gadget (Areion), står opstaldet til en bedækningstakst på 10.000 kroner på Stutteri Thorskovgaard, hvor han med et meget begrænset antal bedækkede hopper virkelig har gjort storartet reklame for sig selv.

Speedman er hans hidtil største vinder, men han står ligeledes bag en anden af årets tidligere 2-årsvindere, Strada, ligesom han er far til Stradas vindende storesøster Stratego, til sidste års danske Kriteriums-3’er Go Fine Go og til vinderen af den Jydske Vinterfavorit, Seraphina.

Speedman er 9-årige Feens Red Daughters første startende afkom, og hoppen nedkom tidligere på året med en helsøster til årets Produce Stakes-vinder på Stutteri Poulsensminde.


SPEEDMAN (DEN)
brun hingst 2017
v. Go Go Gadget (Areion)
1. mor Feens Red Daughter (Cajun Cadet)
2. mor Skee The Feen (Viking)
3. mor Misdevious (Alleged)
Første sejr på Klampenborg i 2. start.
Første karrieresejr i 2. start.
103.600 DKK.
Ejer: Stutteri Poulsensminde.
Træner: Kaj Sørensen.
Opdrætter: Stutteri Poulsensminde.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top