fbpx

2-årige Billy Byrnes slog til for Westman/Wilson

Lørdagen i Klampenborg indledtes med et 2-årsløb over 1200 meter, hvor de to Breeze Up-importer Billy Byrnes og Stoneeye’s Kitten gjorde op om sejren fem længder foran de øvrige.


Billy Byrnes og Oliver Wilson besejrer Stoneeye’s Kitten/Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.

Billy Byrnes (Hot Streak) og Stoneeye’s Kitten (Kitten’s Joy) havde fået debuten overstået i henholdsvis Klampenborg og Aarhus, og det var sidstnævnte som størstedelen af vejen galopperede som den kommende vinder.

Ind på opløbet så Stoneeye’s Kitten ud til at gå mod en forholdsvis sikker sejr, men hoppen begyndte midt i opløbet at trække ind mod rails og gjorde det derfor svært for Elione Chaves at drive hende fremad.

I stedet fik Oliver Wilson for alvor momentum i bøjlerne på Billy Byrnes, og kort før målstregen gik ekvipagen forbi til sejr med hals.

På tredjepladsen fulgte Birgitte Nielsens Chief In Command (Primatico) foran Speedman (Go Go Gadget), Starlight Runner (Pistachio) og Targaryen (Wilshire Boulevard).

Brian Wilson tager imod 2-årige Billy Byrnes og sønnen Oliver. Foto: Burt Seeger.

Førstepræmien i 2-årsløbet var 22.500 kroner værd for Maria Westman, der sammen med Brian Wilson købte Billy Byrnes for 15.000 pund på Goffs UK Breeze Up Sale i Doncaster i slutningen af april.

Stoneeye’s Kitten kom fra samme salg og kostede 7.000 pund.

Billy Byrnes tilhører første årgang efter Cornwallis Stakes og Temple Stakes-vinderen Hot Streak (Iffraaj) og er også første afkom ud af vindende Billie Eria (Tamayuz).

Oliver Wilson på ryggen af Maria Westmans Billy Byrnes. Foto: Burt Seeger.

“Det blev lidt forkert for ham første gang ude, fordi han havnede på mellemhånd og fik for langt frem. I dag blev han redet fremad fra start og det gjorde forskellen”, sagde en glad ejer Maria Westman og supplerede:

“Nu går vi efter Goffs Futurity Stakes på den danske Derbydag”.


BILLY BYRNES (IRE)
brun hingst 2017
v. Hot Streak (Iffraaj)
1. mor Billie Eria (Tamayuz)
2. mor Gifts Galore (Darshaan)
3. mor Speciality Package (Blushing Groom)
Første sejr på Klampenborg i 2 starter.
Første karrieresejr i 2 starter.
26.100 DKK.
Ejer: Maria Westman.
Træner: Brian Wilson.
Opdrætter: Stephen Byrne.
Købt for £15.000 på Goffs UK Breeze Up Sale 2019.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top