fbpx

Svenskt Derby Trial: Red Cactus med ni længder!

Han blev købt med Svenskt Derby i kikkerten, og i sin første start over 2400 meter satte Red Cactus en tyk streg under favoritværdigheden til millionopgøret den 14. juli.


Red Cactus og Carlos Lopez vinder Svenskt Derby Trial med ni længder. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Svenskt Derby Trial, der blev afbrudt af en startboksfejl på Voter-dagen og udskrevet på ny til denne onsdag eftermiddag, endte i en enestående opvisning af Bent Olsen-trænede Red Cactus (Hard Spun), som i hænderne på Carlos Lopez bare blev bedre for hver en meter af distance og til slut vandt afstoppet med ni længders afstand til Cathrine Erichsen-trænede Tinolo (Campanologist).

Siden fulgte Deadline Day (Line Of David), Orb Craft (Mastercraftsman), All Run (Zoffany), Leo The Lion (Reliable Man) og Approach (Dawn Approach).

Red Cactus indledte opgøret blandt de bageste i feltet, og Carlos Lopez holdt positionen til midten af bagsiden, hvor han så småt satte gang i sin hest.

Rundt opløbssvinget gik det for alvor stærkt, og Red Cactus fløj i høj hastighed forbi Leo The Lion og Deadline Day.

Allerede før udgangen af svinget var løbet afgjort, og Red Cactus udbyggede bare føringen for hvert galopspring han tog.

En magtdemonstration af den fukse hingst, som i fjor vandt Svealandlöpning på Bro Parks græs og først under vinterens ophold i Dubai prøvede underlaget han er født til at løbe på for første gang.

På Meydan henrykkede Red Cactus især med sin tredjeplads i UAE 2000 Guineas (Gr.3).

Red Cactus og Carlos Lopez . Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Det har altid stået skrevet i stjernerne, at hingsten ville blive bedre over længere distance, men først i dag fik han mulighed for at strække ud og udnytte sin lange speed.

“Vi har været nødt til at satse på distancer der er lidt for korte for ham – sådan er det, når der er så mange penge i løbene, og han har jo også taget sin del af kagen hidtil”, sagde Bent Olsen om sin hest, der efter onsdagens sejr og førstepræmiens 150.000 nu har rundet 800.000 svenske kronor i 10 starter.

“Han er en rigtig hest til Svenskt Derby – det indikerer hele hans afstamning også, og det var derfor vi købte ham i Doncaster i fjor”.

Carlos Lopez – er han på vej til sin fjerde svenske Derbysejr på stribe? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Bent Olsen fik på vegne af Lone Kaj-Nielsen hammerslaget på 80,000 pund for Red Cactus i ringen på Goffs UKs Breeze Up Sale for lidt over 14 måneder siden, og hingsten var på det tidspunkt endnu ikke fyldt to år, idet han er et majføl.

Faderen Hard Spun (Danzig) vandt bl.a. King’s Bishop Stakes (G1) på Saratoga og var anden til Street Sense i 2007-udgaven af Kentucky Derby (G1).

Red Cactus‘ mor Strut The Canary (Mineshaft) var selv Stakes-vinder i USA og ud af en helsøster til Alabama Stakes (G1)-, Santa Monica Handicap (G1)- og Lady’s Secret Breeders’ Cup Handicap (G1)-vinderen Island Fashion. Foruden Red Cactus har hun produceret Stakes-placerede The Zip Zip Man (City Zip).

Lone Kaj-Nielsen og Bent Olsen med vindende Red Cactus. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Lone Kaj-Nielsen og Bent Olsen har aldrig tidligere vundet Svenskt Derby (L). De var mindre end en længde fra i 2016, da Cabanac blev fjerde bag Duke Of Burden, Gunvald og Ramstein – men chancen fås nærmest ikke større end i år, hvor Red Cactus på nuværende tidspunkt blinker på samtlige parametre.

Han elsker underlaget, han elsker distancen, han har international erfaring med sig fra Meydan – og så rides han af Carlos Lopez, der har vundet de seneste tre udgaver af Svenskt Derby (L) med Duke Of Burden, Dorcia og Nordic Defense.


Se Svenskt Derby Trial herunder:


RED CACTUS (USA)
fuks hingst 2016
v. Hard Spun (Danzig)
1. mor Strut The Canary (Mineshaft)
2. mor Flash Of Fashion (Petionville)
3. mor Danzigs Fashion (A Native Danzig)
Anden sejr på Jägersro i tredje forsøg.
Tredje karrieresejr i 10 starter.
816.523 SEK.
Ejer: Lone Kaj-Nielsen.
Træner: Bent Olsen.
Opdrætter: Oliver S. Tait.
Købt for £80,000 på Goffs UK Breeze Up Sale 2018.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top