fbpx

Newbury: Anderssons Oaks-håb tester formen i Fillies’ Trial (L)

Benny Andersson står med en gylden mulighed for, at få sin 3-årige Sea The Stars-datter Lavender’s Blue til start i Epsom Oaks (Gr.1) den 31. maj. Efter en stærk debutsejr i Newmarket for en måned siden, kommer Lavender’s Blue ud i lørdagens Fillies’ Trial Stakes (L) over 2000 meter på Newbury.


Lavender's Blue vinder foran Maamora. Foto: ©mark Cranhamphoto.com
Lavender’s Blue vinder foran Maamora. Foto: ©mark Cranhamphoto.com

Med kun en enkelt tidligere start bag sig, har Lavender’s Blue brug for at få så meget erfaring som mulig med tilbage fra lørdagens Listed-opgør.

Træner Amanda Perrett har denne gang booket den tidligere britiske championjockey Jim Crowley til opgaven, og den svenskejede hoppe får efter alt at dømme ni konkurrenter i opgøret, der går kl. 17:50 skandinavisk tid.

Udover anmeldelsen til Epsom Oaks (Gr.1) fredag den 31. maj, er Lavender’s Blue også anmeldt til hoppernes Ribblesdale Stakes (Gr.2) den 20. juni på Royal Ascot.


Benny Andersson har selv opdrættet 3-årige Lavender’s Blue, der er andet afkom ud af Prix Chloe (Gr.3)-vinderen Beatrice Aurore (Danehill Dancer), som bl.a. også var anden i Premio Lydia Tesio (Gr.1) og som sluttede karrieren med en andenplads i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) bag samme ejers Berling.

Lavender's Blue vinder under Robert Havlin. Foto: ©mark Cranhamphoto.com
Lavender’s Blue vinder under Robert Havlin. Foto: ©mark Cranhamphoto.com

Beatrice Aurores  første afkom er Frankel-datteren Sing A Rainbow, der vandt over 2400 meter som 3-årig på Brighton i fjor og senest var anden i Sceptre Stakes på Klampenborg.

Beatrice Aurore er ud af Benny Anderssons franske Listed-vinder Mondschein (Rainbow Quest), som har sat sine uudslettelige spor i den skandinavisk avl. Hendes første afkom var Sibelius (Night Shift), der bl.a. vandt Dansk Derby, Dansk St. Leger og Dansk Jockey Club Cup (L).

Derefter fulgte Vigelegere (Be My Chief), der vandt Klampenborgs Golden Mile (L) og siden er blevet mor til de klassiske vindere Inaya (High Chaparral) og Sergel (Archipenko).

Et af de seneste skud på stammen ud af nu afdøde Mondschein er Ray (Rock Of Gibraltar), der vandt Bloomers’ Vase (L), Fawzia Stakes og Sceptre Stakes, og i fjor besøgte Coolmores Gruppe-1-vinder The Gurkha (Galileo).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top