fbpx

“Det er kun et spørgsmål om tid, før han tænder til igen”

7-årige Brownie er én af Bent Olsens bedste heste igennem tiderne. Målt på sine storløbssejre i Pramms Memorial, Marit Sveaas Minneløp og Polar Cup er han også dén bedste.


Brownie/Oliver Wilson slår Gunvald/Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Brownie/Oliver Wilson slår Gunvald/Elione Chaves på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Sunday Break-sønnen har dog været plaget af skadesproblemer igennem længere tid, og har ikke vundet løb siden september 2017, hvor han slog til i Nickes Minneslöpning (L) på Bro Park.

Siden blev det kun til fire starter i fjor, og i sæsondebuten på Jägersro blev han kraftigt generet på bagsiden og mistede alle chancer for et succesrigt comeback.

Episoden kostede to dages udelukkelse for jockey Per-Anders Gråberg, der var i bøjlerne på Victor Kalejs.

Og hvor efterlader det så Brownie? På søndag starter han for fjerde gang i karrieren i Pramms Memorial (L) på Jägersro – et opgør han sammen med Oliver Wilson vandt i 2017.

”Det er kun spørgsmål om tid før han tænder til igen”, fortæller Bent Olsen torsdag morgen.

“Det kan blive på søndag i Pramms, men det kan også blive næste gang, eller næste gang derefter”.

”Jeg kan ikke mindes, at han har været bedre i træningen end op til på søndag. Jeg føler mig definitivt ikke slået på forhånd, kan jeg love dig”, erklærer den danske championtræner.

”Oliver har været hos mig de sidste tre uger for at ride ham. Brownie har ikke testet græsset på Klampenborg i år, da KG ikke har tilladt den samme mængde græsarbejde som tidligere”.


Monza. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Monza under vinterens ophold i Dubai. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Olsen går i det hele taget mod en spændende weekend, som indledes i Norge i morgen. Hér er Monza på solotur og starter i Øvrevoll Sprint Cup den norske Nationaldag.

”Hun er ude i et hårdt handicap med 65 kilo på ryggen, og det bliver ikke let. Der er mange om buddet”, synes Bent Olsen, der har booket en af staldens tilknyttede jockeys, Manuel Martinez, til ridtet på Footstepsinthesand-hoppen.


Bitcoin aflægger maidentitlen under Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.
Bitcoin aflægger maidentitlen under Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.

Lørdag åbnes den klassiske sæson på trænerens hjemmebane med Mowerinaløb. Hér bliver Marc Stott-trænede Queen Rouge klar forhåndsfavorit efter den gedigne opvisning i 3-års Trial. Hun vandt med fem længders afstand til Bent Olsens Vinterfavorit Silverstone.

”Nu er det som bekendt sådan, at løbene skal rides først. Netop i Mowerinaløb er der gang på gang kommet store overraskelser”, påpeger Bent Olsen, som sadler 40 procent af startfeltet i det 1600 meter lange løb.

Olsen har vundet fem af de seneste ni udgaver det danske 1000 Guineas. I 2010 med Tears Go By (Alhaarth), 2012 med Florence Craye (Pastoral Pursuits), 2014 med Miss Tiffany (Academy Award), 2015 med Manacor (Primatico) og senest i fjor med Queen Estoril (Camacho).

”På tallet er Silverstone vores bedste bud, men jeg synes en hest som Bitcoin gjorde det flot i sin første start i år, med en sikker sejr. Jeg håber, at alle mine deltagere får penge med hjem”, siger Bent Olsen, som også starter Miss Spectre.

Miss Spectre aflægger maidentitlen under Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.
Miss Spectre aflægger maidentitlen under Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.

Sidstnævnte rides af brasilianske Marcos Robaldo, som i vinter forlod jockey Bent Olsens stald på Klampenborg for at fortsætte karrieren under Flemming Velin i Fredensborg.

Det har dog ikke fået Bent Olsen til at droppe sin tidligere medarbejder i løbssammenhæng.

”Marcos er ikke nogen hvem som helst for mig. Udover, at han er dygtig, er han desuden en af mine bedste venner indenfor sporten, og jeg tror ikke, at han har arbejdet for mig for sidste gang heller”, konkluderer Bent Olsen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top