fbpx

Skandinavisk sæsonpremiere på onsdag

Ventetiden er snart slut. På onsdag er Bro Park vært for den første skandinaviske løbsdag i 2019, og det bliver med seks dirt-løb på Lunch-programmet.


Løbsdagen bliver også den første i svensk galopsport efter monopolets fald, hvilket i teorien betyder, at det ikke længere kun er ATG der kan udbyde spil på heste. Nøjagtig som det var tilfældet for et år siden i Danmark.

I virkeligheden er der dog – igen ligesom i Danmark – ikke den store forskel på 2018 og 2019, for ATG er stadigvæk den eneste udbyder der har meldt sig på banen, og selv om Svensk Galopp af konkurrencemæssige årsager ikke kan nævne ATG i programmer, resultater med mere, mærker spillerne ingen forskel.


Stureplan/Andreas Tapia Dalbark. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp.
Stureplan. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp.

For bare et par uger siden var der fortsat tvivl at spore om hvorvidt Bro Park ville nå at blive klar til den planlagte sæsonpremiere 3. april, men heldigvis har vejrguderne været med Stockholm, og rapporterne fra banens trænere er overvejende positive.

Onsdagens forholdsvis lille program og få startende heste er heller ikke et retvisende billede af situationen på Bro, for allerede den efterfølgende søndag finder den “reelle” forårspremiere sted med otte planerede opgør. Der starterklæres først til denne løbsdag på mandag.

Onsdagens bedst betalte opgør er et Guldhandicap over 1600 meter med 120.000 svenske kronor i samlet præmiesum.

Hér er der bl.a. sæsondebut til Caroline Malmborg-trænede Stureplan, som skal ud og levere direkte såfremt forhåbningerne om en start i Pramms Memorial (L) skal holdes i live.

Stureplan starter året med et handicap på 85 og er derfor nødsaget til at forhøje sit tal med minimum tre kilo for at komme ind i billedet til millionopgøret på Jägersro i maj.

Ventetiden har også været lang for kredsen bag Stureplan, idet Areion-sønnen ikke har løbet siden den 22. april i fjor, hvor han vandt over netop onsdagens distance. Hidtil har hesten vundet fem af sine 11 starter og indløbet 468.140 kronor.


Irene's Prince med sin træner Claes Bjørling til venstre. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Irene’s Prince med sin træner Claes Bjørling til venstre. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Dagen byder også på to løb for den klassiske årgang. Det første er et maidenopgør over 1600 meter, hvor både Caroline Malmborg og Ann-Lie Lindgren stiller med debutanter i form af Australian Open (Dabirsim) og She Rules (Zaahid).

Catharina Vångs Likoni og Patrick Wahls Reliable Guzz sætter standarden i løbet med hver 67 i handicap.

3-årsvinderløbet over 1200 meter har fem heste med og det kan blive en ganske tæt affære – måske med en lille fordel til Claes Björlings Irene’s Prince (Mayson), der med Kaia Ingolfslands lærlingelettelse løber med 5,5 kilo mindre på ryggen end Annette Stjernstrands For The Roses (Eishin Dunkirk).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top