fbpx

Dubai World Cup (Gr.1): Årets foreløbige højdepunkt

Siden 2. januar har Meydan holdt gryden i kog, og på lørdag skrues der for alvor op for blusset med årets foreløbige højdepunkt på den internationale fladløbsscene – World Cup-dagen med 35 millioner US Dollars i samlede præmier.


Christophe Soumillon og Thunder Snow. Foto: Dubai Racing Club.
Christophe Soumillon og Thunder Snow. Foto: Dubai Racing Club.

13 deltagere er starterklæret i det ultimative højdepunkt, Dubai World Cup (Gr.1), der som sædvanligt rides over 2000 meter dirt, men nu med 12,000,000 USD i samlet præmiesum hvoraf 7,2 millioner tilfalder vinderen.

Godolphin og Saeed bin Suroor  sætter igen deres lid til sidste års vinder, Helmet-sønnen Thunder Snow, som den tidligere verdensstjerne Kieren Fallon akkurat som i fjor har gjort klar til sin jockeyrumskollega Christophe Soumillon.

Thunder Snow var klar favorit til sejren i generalprøven Al Maktoum Challenge R3 på Super Saturday den 9. marts, men han måtte nøjes med en distanceret andenplads bag overlegne Capezzano, som han nu skal forsøge at vende 10 længder på.

På tredjepladsen, lige bag Thunder Snow, fulgte Sydkoreas store stjerne Dolking, og han er ligesom New Trails og Gronkowski med i kampen om de enorme præmier i lørdagens hovedbegivenhed.

Naturligvis er amerikanerne på plads i Dubai i denne uge, og sejren kan meget vel gå til enten Gunnevera, Audible, Seeking The Soul, Pavel eller Yoshida. Femkløveret, der udgør Amerikas frontlinje.

Fra Japan kommer K T Brave, der hidtil ikke har været god nok i sit hjemlands Grade 1-opgør, mens den lokale joker North America skal forsøge at revanchere sig fra sidste års mislykkede World Cup-forsøg, hvor han tabte starten.

North America har vundet sine to første starter i år helt efter behag, og måske bliver det revanchens time nu.

Der rides fire øvrige Gruppe-1-opgør samt et Gruppe-1 for fuldblodsaraberheste på World Cup-dagen. Derudover også Godolphin Mile (Gr.2), UAE Derby (Gr.2) og Dubai Gold Cup (Gr.2).


Almond Eye. Foto: Erika Rasmussen / Dubai Racing Club.
Almond Eye. Foto: Erika Rasmussen / Dubai Racing Club.

I et fremtidsperspektiv er den mest interessante hest der overhovedet starter på dagen den 4-årige japanske hoppe Almond Eye, som møder 12 konkurrenter i Dubai Turf (Gr.1).

Almond Eye har samme – hvis ikke større – stjernestatus i Japan som Enable har i Europa og Winx har i Australien. Hun har startet syv gange i karrieren og vundet de seks seneste – fire af disse på højeste niveau i hjemlandet og inkluderende alle tre ben i hoppernes Triple Crown.

Allerede nu har træner Sakae Kunieda erklæret, at Almond Eye højst sandsynligt får en europæisk kampagne, der kan kulminere med et møde med Enable i Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) i oktober.

Dubai World Cup-dagen skydes i gang med fuldblodsaraberløbet Dubai Kahayla Classic (Gr.1) kl. 12.45 skandinavisk tid, efterfulgt af Godolphin Mile (Gr.2) med start kl. 13.15.

Dubai World Cup (Gr.1) rides som niende og sidste løb kl. 17.40.


Race Card: World Cup-dagen

Dubai Racing Channel: Se løbene fra Meydan live

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top