fbpx

Hingstføl ud af championhopperne Amie Noire og La Zona

Bente og Magne Jordangers to klassiske- og Listed-vindende hopper, Amie Noire (Soldier Of Fortune) og La Zona (Singspiel), har begge fået føl i 2019. I Irland er førstnævnte nedkommet med en hingst efter Coolmores Fastnet Rock, mens La Zona har fået en hingst efter Stall Perlens egen Appel Au Maitre.


La Zona/Fredrik Johansson vinder Lanwades Stud Stakes (L) foran Entangle. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
La Zona/Fredrik Johansson vinder Lanwades Stud Stakes (L) foran Entangle. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

La Zona vandt 11 af sine 28 starter i Wido Neuroths træning og tjente godt 3,5 millioner svenske kronor i en fremragende karriere, der først blev indledt som 3-årig.

Hun tjente over en million i sin klassiske sæson med sejre i bl.a. Dianalöpning og Svenskt Oaks, og senere slog hun bl.a. til to gange i Margareta Wettermarks Minneslöpning (L) på den svenske Derbydag, samt i Erik O Steens Memorial (L), Lanwades Stud Stakes (L) og Jockeyklubbens Avelslöpning (L).

Singspiel-datteren indledte sin avlskarriere i Irland, hvor hendes første afkom var Acclamation-sønnen Malcolm The Pug, der vandt som 3-årig for Richard Hannon.

La Zona med sit hingstføl efter Appel Au Maitre hos Jessica og Padraig Long.
La Zona med sit hingstføl efter Appel Au Maitre hos Jessica og Padraig Long.

I 2017 fik La Zona Poet’s Voice-sønnen Everest Voice, som Stall Perlen købte tilbage på den svenske åringsauktion i fjor, og som nu er gået i træning hos Wido Neuroth på Øvrevoll.

“La Zona skal i år tilbage til Appel Au Maitre på Stutteri Hjortebo”, fortæller Magne Jordanger til GalopSport.


Amie Noires hingstføl ses hér en dag gammelt i Irland.
Amie Noires hingstføl efter Fastnet Rock ses hér en dag gammelt i Irland.

Soldier Of Fortune-datteren Amie Noire, der ligesom La Zona vandt Svenskt Oaks og som bedst opnåede et handicap på 92 på de skandinaviske baner, fik i fjor sit første afkom i Irland. En hoppe efter Coolmores Fastnet Rock (Danehill).

“Vi valgte at sende Amie Noire tilbage til Fastnet Rock, og resultatet blev denne gang et hingstføl”, siger Magne Jordanger.

Allerede som 3-årig var Amie Noire god nok til at gå i clinch med den ældre hoppeelite, og hun gav ren opvisning i Stockholm Fillies’ & Mares’ Stakes (L) på Täby. Desuden var hun anden i Norsk 1000 Guineas og tredje i både Svenskt Derby (L) og Dianalöpning.

Amie Noire/Jan-Erik Neuroth besejrer Ray/Elione Chaves i Cinnamon Challenge. Foto: Svensk Galopp.
Amie Noire/Jan-Erik Neuroth besejrer Ray/Elione Chaves i Cinnamon Challenge. Foto: Svensk Galopp.

Som 4-årig fortsatte hun med at imponere i hoppeeliten med sejre i Bloomers’ Vase (L) før Inaya og Hoku, og Jockeyklubbens Avelslöpning før Caitling, men det var først som 5-årig at hun var allerbedst.

Hun viste sig at trives helt eminent på Bro Park, hvor hun i banens første udgave af Stockholms Stora Pris (Gr.3) blev slået med det mindst mulige til andenpladsen af Coprah.

Siden vandt hun Margareta Wettermarks Minneslöpning på Jägersro foran Mrs Loreen og Pocahontas Face og Cinnamon Challenge på Bro Park foran Ray.

Karrieren blev ligeledes afsluttet på toppen, da hun – igen på Bro Park – besejrede ærkerivalinden Icecapada med to længder i Coolmore Matchmaker Stakes (L).

Amie Noire blev i sin tid købt for 125,000 euro i Baden-Baden, og hun er bl.a. halvsøster til Doncaster Cup (Gr.2)-vinderen Askar Tau.


Den franske Guineas- og Derbyvinder Lope De Vega (Shamardal) står i 2019 til en bedækningstakst på 80,000 euro på Ballylinch i Irland. Foto: Ballylinch Stud.
Den franske Guineas- og Derbyvinder Lope De Vega (Shamardal) står i 2019 til en bedækningstakst på 80,000 euro på Ballylinch i Irland. Foto: Ballylinch Stud.

Til Lope De Vega

I fjor erhvervede Stall Perlen blandt andet en hoppeåring på Goffs Orby Sale.

Hoppen, der er blevet navngivet Reine De Vega, er efter Ballylinch-hingsten Lope De Vega (Shamardal), og det er netop denne hingst, som Bente og Magne Jordanger nu har udpeget som næste date for Amie Noire.

Lope De Vega, der både vandt det franske Guineas og Derby som 3-årig, indledte avlskarrieren på Ballylinch i 2011 til en bedækningstakst på 15,000 euro – et par år senere blev han sat ned til 12,500 euro, men i 2019 er han steget til 80,000 euro og er far til syv Gruppe-1-vindere, samt 18 øvrige Gruppeløbsvindere og 27 Listed-vindere.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top