fbpx

Store fortventninger til klassisk årgang

Trænerparret Bettina og Kim Andersen skyder sæsonen i gang med 12 heste i stalden på Klampenborg. En enkelt 2-årig, tre 3-årige og resten en blanding af gode og stabile ældre væddeløbere.


Footstepsofspring vinder under Annie Nilsson-Lindahl. Foto: Burt Seeger.
Footstepsofspring får vi desværre ikke at se igen. Foto: Burt Seeger.

Den officielle træningsliste nævner 13 navne, men stalden rummer ikke længere én af staldens mangeårige kapaciteter.

“Footstepsofspring er her desværre ikke længere. Han fik en skade i fjor, men så fin ud igen under opstarten til i år. Desværre holdt han ikke og han er blevet aflivet”, sukker Bettina.

Til gengæld glædes hun navnlig over de to klassiske kandidater My Shy Girl (Kahyl – Miss Valuev v. Pistachio) og Fortune Star (Center Divider – Elaine v. Cajun Cadet).

“My Shy Girl løb kun på 60% af sin kapacitet i fjor, fordi hun døjede med vejrtrækningsproblemer. Det er hun blevet opereret for nu, og hun bliver meget spændende i år”.

Bettina Andersen med 2-årige My Shy Girl (Kahyl). Foto: Burt Seeger.
Bettina Andersen med My Shy Girl (Kahyl) under staldrundgangen for et år siden. Foto: Burt Seeger.

Kahyl-datteren nåede at starte fire gange som 2-årig og lagde ud med to tredjepladser på stribe i Klampenborg. Første gang ude var hun tredje bag den senere danske Kriteriumsvinder Valentin Apache og dennes staldveninde Francisca, og derefter sluttede hun tredje i Goffs Futurity Stakes på Derbydagen bag Breeze Up-importerne Sir Churchill og Red Cactus.

Efter disse præstationer var hun fjerdefavorit i Produce Stakes, men viste for første gang svaghedstegn med vejrtrækningen og faldt langt tilbage til slut. Heller ikke gangen efter, i Dansk Galops Auktionsløb, gik det efter planen og hun kom sidst i mål.

De to sidste præstationer betød, at hun gik vinteren i møde med et handicap på 66, men genskaber hun formen fra de to første starter i 2018, så bør der være ikke længe til, at hendes handicap er steget kraftigt.


Fortune Star nedkæmper Prince Charming og Dragon's Den Foto: Burt Seeger.
Fortune Star nedkæmper Prince Charming og Dragon’s Den Foto: Burt Seeger.

Mens My Shy Girl ikke nåede at vinde som 2-årig, lykkedes det til gengæld for staldkammeraten Fortune Star, der i sin debut besejrede den senere vinder Prince Charming og Dragon’s Den.

Fortune Star leverede en fremragende afslutning for Carlos Lopez og var på den baggrund spillet til næstfavorit i sin anden start i det 1800 meter lange Basnæsløb. Hér så han ud til at være lovlig undskyldt, idet han blev generet ind på opløbet og tabte aktionen. Han endte femte på små ni længders afstand af vindende Sankt Peder.

Bettina Andersen med debutvinderen Fortune Star. Foto: Burt Seeger.
Bettina Andersen med debutvinderen Fortune Star. Foto: Burt Seeger.

“Det er en hest med meget høj kapacitet, og det var gået langt bedre i Basnæsløb hvis ikke han var blevet generet. Vi har store forventninger til ham i år”, kommenterer Bettina.


Mylegend og Carlos Lopez vinder Appel Au Maitre & Stutteri Hjortebo Fawzia Stakes foran Spicy Mix og Lucy Liu. Foto: Burt Seeger.
Mylegend og Carlos Lopez vinder Appel Au Maitre & Stutteri Hjortebo Fawzia Stakes foran Spicy Mix og Lucy Liu. Foto: Burt Seeger.

Blandt de ældre navne i stalden fremhæver Bettina Andersen 5-årige Mylegend (Binary File – Creole Legend v. Cajun Cadet). Hoppen havde en stor sæson i fjor og vandt bl.a. Fawzia Stakes på Klampenborgs Derbydag, hvor hun besejrede gode navne som Spicy Mix, Lucy Liu og Elektra Art.

“Hun skal i hvert fald ikke bedækkes i år, men helt sikkert på et senere tidspunkt. Hun får en fin sæson igen i år”, forudser Bettina, der har et nyt navn blandt de ældre i forhold til i fjor.

Hongkong Hemi efter sejr på Klampenborg i 2018. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Hongkong Hemi efter sejr på Klampenborg i 2018. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Hongkong Hemi er blevet købt ud af Bent Olsens stald. Han er meldt i Breeders’-serien, men skal selvfølgelig forbedre sig nogle kilo for at være aktuel til det. Alt går dog fint indtil videre og vi er meget tilfredse med ham”.

Staldens eneste 2-årige hest er My Little Sister (Kahyl – Miss Valuev v. Pistahio), der som afstamningen indikerer er helsøster til My Shy Girl. Begge hopper ejes af My Stable ApS og er opdrættet af Bechmann Racing.


Tag et nærmere kig på Bettina Andersens træningsliste hér.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top