fbpx

“Pramms er helt klart en mulighed”

Med sit handicap på 94 går danskopdrættede Gold Tyranny den kommende sæson i møde som én af Skandinavien højest handicappede heste.


Gold Tyranny/Jacob Johansen vinder Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L) foran Suspicious Mind/Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Gold Tyranny/Jacob Johansen vinder Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L) foran Suspicious Mind/Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

På trods af kun 14 karrierestarter har Zoffany-sønnen allerede tjent knapt 1,8 millioner svenske kronor, og kun to gange har han været dårligere end tredje.

2018 bød på tre sejre og to andenpladser, og Gold Tyranny sluttede året af med to triumfer på stribe i henholdsvis Breeders’ Trophy Stayer på Bro Parks græs og i Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L) på Jägersros dirt.

”Han har overvintret perfekt og i år går vi efter de største løb i Skandinavien”, fortæller Jägersros regerende championtræner Lennart J:r Reuterskiöld til GalopSport.

“Men præcis hvilke løb har jeg ikke lagt mig fast på endnu”.

Gold Tyranny, der ejes af Zawawi Racing og er opdrættet af Nina Falck og Gert Larsen på Fyn, har ikke siden 2-årssæsonen startet på distancer under 2200 meter, men det kan meget vel blive ændret i år.

“Pramms er helt klart en mulighed”, siger J:r.

Gold Tyranny fejres efter Listed-triumfen af Zawawi Racings Per Gellström og trænerparret Linda og Lennart Jr. Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Gold Tyranny fejres efter Listed-triumfen af Zawawi Racings Per Gellström og trænerparret Linda og Lennart Jr. Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Da Gold Tyranny vandt SFK Jubileumslöpning (L) udførte han en Listed-double til de danskopdrættede i ét af Jägersros største løb, idet Suspicious Mind blev anden på sikker afstand af Wido Neuroths tidligere Derbyvinder Bokan og Songline Classic (L)-triumfatoren Pas De Secrets.


Den “næste” Gold Tyranny?

Og J:r har allerede en ny danskopdrættet stjerne på trapperne i form af York Stutteri-opdrættede Two Eyed Jack, som blot kostede 40.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale og i fjor vandt to af sine tre starter – afslutningsvis Svenskt Kriterium.

“Også Two Eyed Jack har udviklet sig meget positivt henover vinteren. Jeg ved endnu ikke hvornår han sæsondebuterer”, kommenterer træneren, der stadigvæk selv ejer Juniper Tree-sønnen i Reuterskiöld Racing AB.

Lennart Jr Reuterskiöld med 2-årige Two Eyed Jack og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Lennart Jr Reuterskiöld med Two Eyed Jack og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Two Eyed Jack er meldt i både den svenske Derbyserie, Dansk Derby og Breeders’-serien, så der er rigeligt med muligheder – akkurat som Gold Tyranny havde i sin 3-årssæson, hvor han dog blev holdt hjemme på Jägersro og tjente over en million i fire starter.

Lennart J:r Reuterskiölds mangeårige samarbejde med Jacob Johansen fortsætter også ufortrødent i 2019, og med tæt på 40 heste i stalden har der været rigeligt at se til i vinterpausen.

Godt 30 af hestene er fordelt mellem 2- og 3-årige, og fem af de 13 navne fra yngste årgang er opdrættet i udlandet. Dertil har samtlige ældre heste i stalden et handicap på mellem 83 og 94.

I 2017 slog J:r svensk rekord med gigantiske 12.222.726 svenske kronor i indtjening, og det blev som forventet svært at efterleve i 2018, hvor især 3-årsmaterialet lå noget under de tidligere sæsoners stjerneparade.

Alligevel nåede championstalden over 5,2 millioner kronor og fik med få løbsdage tilbage af året indhentet længe førende Francisco Castro på Jägersros championatsliste.

”Jeg synes, at det ser godt ud igen i år”, erklærer J:r ydmygt. Og at det ser godt ud virker som lidt af en underdrivelse.


Lennart J:r Reuterskiölds officielle træningsliste pr. 12/3-2019.
(SvenskGalopp.se)

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top