fbpx

Hjortebo: Første hoppe scannet i fol ved Moohaajim

Den første hoppe, der blev bedækket ved Mill Reef Stakes (Gr.2)-vinderen Moohaajim, er nu scannet i fol på Stutteri Hjortebo. “Acclamation-datteren Coolcalmcollected”, fortæller Iben Hjorth Buskop.


Coolcalmcollected vinder for Oliver Wilson. Foto: Ole Hindby.
Coolcalmcollected vinder for Oliver Wilson. Foto: Ole Hindby.

7-årige Coolcalmcollected tilbragte det meste af sin løbskarriere i England hos træner David Loughnane.

Hun kostede 67,000 guineas som åring på Tattersalls October Yearling Sale Book 2 og vandt som både 3- og 4-årig over 1400 meter på henholdsvis Sandown og Salisbury.

Hoppen blev købt til Danmark i december 2016 og startede fem gange for Migadan A/S og Marc Stott.

Hun vandt overlegent over 1550 meter i Aarhus og var placeret to gange.

Efter endt løbskarriere blev Coolcalmcollected solgt til Stutteri Hjortebo, og der er en speciel årsag til, at Moohaajim blev valgt blandt stutteriets tre avlshingste.

Moojim var én af Moohaajims seks individuelle 2-årsvindere i 2018. Han var desuden også anden i Weatherbys Super Sprint og tjente mere end 70,000 euro.
Moojim var én af Moohaajims seks individuelle 2-årsvindere i 2018. Han var desuden også anden i Weatherbys Super Sprint og tjente mere end 60,000 pund.

“Moohaajim har ikke haft så mange afkom til start i England endnu, men et af de startende afkom er Moojim, som er ud af en Acclamation-hoppe, og han er en ret kapabel hest der vandt over 1000 meter som 2-årig og var anden i Weatherbys Super Sprint Stakes på Newbury. Han tjente over 60,000 pund i sin første sæson”, forklarer Iben Hjorth Buskop.

Udover Moojim er Moohaajim far til vinderne Hard Taskmaster, Urban Light, Probability, Red Saree og den i to starter ubesejrede Irene May.

Blandt de tilmeldte hopper til Moohaajim i 2019 er Benny Anderssons svenske Oaks-vinder Jive (Sabiango), der i forvejen er mor til den ret interessante 4-årige hoppe Baberiba (High Chaparral).

Baberiba startede kun tre gange som 3-årig i fjor, men hun vandt sine to sidste løb med tilsammen ni længders afstand til konkurrenterne.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top