fbpx

Klampenborgs græstæppe og sæsonplan 2019 er klar

Nyhedsmeddelelse fra Klampenborg Galopbanes administrerende direktør, Carsten Baagøe Schou.


Vores sæsonplan ligger nu i store træk klar og vi arbejder med de ordinære løbspropositioner.

Vi planlægger 21 løbsdage i sæsonen 2019, hvor vi i 2018 gennemførte 20 løbsdage. Vi har endnu ikke modtaget det endelige præmiebudget fra DTGU, så der hersker usikkerhed om vi kan gennemføre den yderligere foreløbigt planlagte løbsdag. Dette ved vi kort inde i det nye år.

Grundet at Påsken ligger sent, starter vi en uge senere end de seneste par år og første løbsdag bliver d. 27. april.


Klampenborgs nye græstæppe efter omlægningen ved 1100-meter starten. Foto: Klampenborg Galopbane.
Klampenborgs nye græstæppe efter omlægningen ved 1100-meter starten. Foto: Klampenborg Galopbane.

Græsbanen

De omfattende banearbejder med planning af græsbanen fra ca. 1100 starten og frem til opløbssvinget er afsluttet og vi er godt tilfredse med resultatet.

Området er helt uigenkendeligt. Udover det nye græstæppe som også dækker arealet indenfor rails’ normale placering, er hele skovlinjen blevet omfattende beskåret, ligesom en del af de større træer er blevet fældet.

Bagsiden fremstår fra tilskuerpladserne nu flot opstammet med de flotte gamle stammer synlige. Græsbanen bør være yderst indbydende for gæsteheste, hvor et løb som fx Derbydagens Sprint over 1200 meter bør tiltrække bedre felt end tidligere.

Klampenborgs nye græstæppe efter omlægningen ved 1100-meter starten. Foto: Klampenborg Galopbane.
Klampenborgs nye græstæppe efter omlægningen ved 1100-meter starten. Foto: Klampenborg Galopbane.

Storløb

Af væsentlige ændringer i storløbsplanen kan nævnes at Mowerinaløb er flyttet ca. 2 uger fra starten maj til d. 18. maj, blandt andet som følge af at vi starter en uge senere.

Dansk 2000 Guineas er flyttet en lille måned frem til d. 1. juni, hvor vi løber om aftenen. Samme dag rides Dansk Breeders Cup.

Det er prioriteret at de 3-årige hingste skal have mulighed for at starte i såvel Dansk som Svensk 2000 Guineas, ligesom de allerede dobbeltmeldte hopper i Mowerinaløb og Dansk 2000 Guineas fortsat har mulighed for at starte i begge.

Dette gør at løbet ligger meget tæt på Jyllandsløbet, men det er vurderet at heste i Jyllandsløbet formodentlig prioriterer Voter / Norsk 2000 Guineas.

Det er uundgåeligt, at en del storløb kommer til at karambolere med hinanden, det store løbsudbud taget i betragtning.

Sir Churchill på vej mod en overlegen sejr i Goffs Futurity Stakes. Foto: Burt Seeger.
Sir Churchill på vej mod en overlegen sejr i Goffs Futurity Stakes foran den senere Svealand-vinder red Cactus. Foto: Burt Seeger.

Vi fik noget kritik i den forgangne sæson for at de store 2-årsløb lå for tæt. Vi har derfor valgt at rykke Produce Stakes ca. en måned frem til den sidste løbsdag i juli.

Jeg forestiller mig ikke, at Klampenborg igen kan blive udfordret af samme tørke som i sommer, så vi kan tilbyde bedre baner og derfor forhåbentlig få nogle 2-årige tidligere i gang med større penge tidligt på sæsonen.

De øvrige store 2-årsløb ligger på samme terminer, med undtagelse af Basnæsløb, som ligger på sidste løbsdag d. 2. november. Vi så et fint Basnæsløb i år og vi vil forsøge at højne præmiesummen i den kommende sæson, så løbet kan få mere fokus. Løbet er et godt tilbud til importerne.

Sceptre Stakes skifter placering fra efteråret til d. 4. maj, hvor Klampenborg gennemfører den første storløbsdag i Skandinavien med årets første Listed Race, Dansk Jockey Club Cup, og nu Sceptre Stakes. Derudover vil der være Guineas Trials samme dag, så det bliver et stærkt sportsligt program.

Spicy Mix vinder Sceptre Stakes foran Lucy Liu og Elektra Art. Foto: Burt Seeger.
Spicy Mix vinder Sceptre Stakes 2018 foran Lucy Liu og Elektra Art. Foto: Burt Seeger.

Sceptre Stakes har de seneste år levet en anonym tilværelse, hvor det er druknet mellem de svenske og norske storløb. Nu rykker vi det frem, som årets første storløb for hopper og reducerer distancen til 1800 meter, som vel er Klampenborgs ”kongedistance”.

Vi håber, at kunne hæve præmiesummen for at gøre løbet mere attraktivt for eliten. Vi håber at det, som Dansk Jockey Club Cup tidligere har kunnet og forhåbentlig vil gøre igen, kan tilstrække nogle af Skandinaviens topheste som kan anvende løbene som opstart på sæsonen inden endnu større opgaver i forsommeren.

Fabellaløb har også fundet ny termin og proposition i kalenderen. Vi har i de sidste sæsoner set et meget svagt Fabellaløb.

Med denne sæsons flytning af Derbyweekenden med en uge, kommer Fabellaløb til at ligge kun to uger inden Oaks og en uge efter Derbyweekenden. Alternativet at løbe Fabellaløb i Derbyweekenden med det store udbud af større 3-årsløb er ikke godt, så derfor flyttes løbet til slut september og åbnes for ældre hopper.

Der vil være rigeligt med muligheder for de 3-årige hopper til at teste bane og distance.


Carlos Lopez fejrer sin første danske Derbysejr. Foto: Burt Seeger.
Carlos Lopez fejrede sin første danske Derbysejr i 2018. Foto: Burt Seeger.

Præmiesummer

Vi har har fået bekræftet, at vores ordinære præmietilskud vil stige med ca. 4%. Vi har endnu ikke taget stilling til hvor disse penge skal placeres.

Derudover tilfører vi kr. 200.000 til Dansk Derby, så Dansk Derby 2019 har 1 million danske kroner i præmiesum.

Omregner vi dette efter dagens kurser til svenske og norske kroner giver dette en præmiesum på hhv. SEK 1.379.000 og NOK 1.332.000.

Så man bør inddrage valutakursen når man managerer sin hest. De øvrige klassiske løb er hver tilført DKK 50.000 i præmiesum som et led i Unghestesatsningen.

Så i forlængelse af denne sæsons præmiestigninger på ca. 12% vil økonomien igen blive forbedret for de aktive, dog i mindre omfang end i den forgangne sæson.


Oliver Wilson sikrer sig Klampenborgs jockeychampionat på ryggen af Royal Zem. Foto: Burt Seeger.
Oliver Wilson sikrede sig Klampenborgs jockeychampionat på ryggen af Royal Zem. Foto: Burt Seeger.

Starter på Klampenborg Galopbane

Det gennemsnitlige antal startende i sæsonen udgjorde 8,11 pr. løb, hvilket er en nedgang fra 8,26 i forrige sæson.

Den tørre periode over sommeren gjorde at vi ikke så mange heste udefra og det i vid udstrækning var banens trænere, som startede på Klampenborg.

Vi ved at løbsudbuddet i juni i Skandinavien er enormt, hvilket ikke ser ud til at ændre sig. Senere på sæsonen bliver fordelingen bedre og vi så meget flotte handicaps på Klampenborg sidst på sæsonen.

Vi kan konstatere, at de seks trænere, som lejer vores bokse på Klampenborg Galopbane, har øget deres andel af det samlede antal starter.

Vi hævede inden sæsonen præmierne i samtlige handicaps. Om dette har gjort udslaget i forhold til, at vores trænere har rejst mindre skal jeg lade være usagt, men vores trænere har under alle omstændigheder støttet stærkt op om deres hjemmebane og derved skabt et stærkt fundament.

Det sætter vi stor pris på og det er essentielt for at fremgangene kan fortsætte.


Glædelig jul

På vegne af Klampenborg Galopbane vil jeg gerne takke alle aktive for deltagelse på Klampenborg Galopbane i 2019 ligesom vi ønsker rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

Med venlig hilsen / kind regards
Carsten Baagøe Schou
Chief Executive Officer


Se Klampenborgs sæsonplan 2019 hér (pdf)

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top