fbpx

Nu rejser de skandinaviske heste mod Dubai

Fredag eftermiddag flyver den skandinaviske delegation på i alt syv heste mod Dubai for at overvintre i ørkenvarmen. Og det bliver med jockey Carlos Lopez i noget af en hovedrolle.


Trouble Of Course og Carlos Lopez. Foto: Erika Rasmussen.
Carlos Lopez ses herover på ryggen af Trouble Of Course under sidste sæsons ophold i Dubai. Hér arbejdede chileneren for Niels Petersen. Foto: Erika Rasmussen.

Chileneren, der alene på de svenske baner har tjent mere end 10,6 millioner svenske kronor i 2018, kommer nemlig ikke til at ride mere i Skandinavien denne vinter.

Han red sin sidste vinder med Patrick Wahls 2-årige Mr Pimms i går.

“Carlos skal ride for mig i Dubai”, fortæller Jägersro-træner Susanne Berneklint torsdag morgen.

“Jeg rejser med hestene derned i morgen kl. 14 fra Kastrup, og så støder Carlos til på søndag”.

Berneklint sender Hästgruppen i Lunds tre heste I Kirk, Trickbag og Plata O Plomo med flyet.

Hun er i ved at afslutte sin første sæson som professionel træner, men området omkring Meydan er ikke ukendt territorium.

Breakdancer/Susanne Berneklint. Foto: Erika Rasmussen.
Her er Susanne Berneklint selv i sadlen på den tidligere Fredrik Reuterskiöld-trænede Breakdancer på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.

“Det er sjette gang jeg rejser derned for at træne heste, så jeg kender alt til forholdene”, fortæller Susanne, der i mange år var assistenttræner hos Svensk Galops nuværende VD Fredrik Reuterskiöld. Også deres fælles søn, Oscar Berneklint, har et godt kendskab til træningen på Meydan.

Debutsæsonen som træner bød på 18 sejre i 57 starter – en sejrsprocent på mageløse 31,58 – og en samlet indtjening på 2.823.400 svenske kronor.

Danske 360 North Horse Racing sender to heste mod Dubai i træner Andrew Kidneys navn.

Det er den tidligere danske Derbyvinder Suspicious Mind og årets vinder af Vinterfavoriternas Pris og Dansk Galops Auktionsløb, 2-årige Irish Trilogy.

Bent Olsen overrækker Best Turned Out Horse til Ishaq på Jebel Ali. Foto: Erika Rasmussen.
Bent Olsen har det godt under ørkensolen. Foto: Erika Rasmussen.

Danmarks championtræner Bent Olsen sender både 2-årige Red Cactus og 3-årige Monza med flyet i morgen.

Førstnævnte, der vandt Svealandlöpning på Bro Park, har været med på invitationslisten hele tiden, mens Monza – som i september var anden i Lanwades Stud Stakes (L) bag High As A Kite – efterfølgende er blevet inviteret og nu kan gå efter de gode løbstilbud til ældre hopper på Meydan.

“Jeg har også indgået en aftale med Carlos Lopez om at ride for mig dernede. Det passer fint ind med Susanne Berneklints heste”, siger Bent Olsen torsdag.

Dubai World Cup Carnival skydes i gang den 3. januar 2019 på Meydan og fortsætter med løb hver eneste torsdag frem til begyndelsen af marts.

Sidste løbsdag under “karnevallet” finder sted på Super Saturday den 9. marts.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top