fbpx

Mr Gunpowder vandt efter tæt opløbskamp

Det 100.000 kroner store Købmand Herman Sallings Mindeløb – også kendt som Den Jydske Vinterfavorit – var med til at afrunde galopsæsonen i Aarhus på flotteste vis. Efter knivskarp opløbskamp vandt Mr Gunpowder/Nicolaj Stott med det mindst mulige foran Go Fine Go/Sara Slot.


Mr Gunpowder/Nicolaj Stott slår Go Fine Go/Sara Slot i Købmand Herman Sallings Mindeløb - Den Jydske Vinterfavorit. Foto: Ole Hindby.
Mr Gunpowder/Nicolaj Stott slår Go Fine Go/Sara Slot i Købmand Herman Sallings Mindeløb – Den Jydske Vinterfavorit. Foto: Ole Hindby.

Alhebayeb-sønnen startede for fjerde gang i karrieren og kom med glimrende form fra sine tidligere starter på Klampenborg, Fyn og Øvrevoll.

Under Nicolaj Stott måtte Mr Gunpowder dog strække sig til det yderste for at slå bravt kæmpende Go Fine Go, hvorefter der var fire længder yderligere til Marc Stotts Stratego.

De to sidste præmier tilfaldt Kaj Sørensens Alli Cat og Jane Groves Rock Solid.

Førstepræmien var 50.000 kroner værd for fynske Beef Eater Racing Club, som købte Mr Gunpowder for 5.000 pund på Goffs UK Breeze Up Sale i Doncaster i april.

Den skimle hingst er halvbror til fire vindere, heriblandt den dobbelte italienske Listed-vinder Rocketella, og han blev købt med en anmeldelse til den svenske Derbyserie i bagagen.

Bolette Rosenlund med Mr Gunpowder. Foto: Ole Hindby.
Bolette Rosenlund med Mr Gunpowder. Foto: Ole Hindby.

“Efter planen skal han over og teste Jägersro den 28. november, så vi får en indikation om hvordan han går på dirt. Først derefter afslutter han sæsonen”, sagde træner Bolette Rosenlund, der overtog Mr Gunpowder fra Marc Stott i sidste halvdel af september.

Mr Gunpowder indledte karrieren i Goffs Futurity Stakes på Klampenborgs Derbydag, hvor han var fjerde bag Sir Churchill og Red Cactus.

Siden var han anden i York Stutteri Fyens 2-års Grand Prix bag sin daværende staldkammerat Nipozzano, men foran den senere vinder af Vinterfavoritternes Ærespræmie Silverstone, mens han senest var lige uden for pengene i Norsk Kriterium.


Headscarf tager sin tredje sejr på stribe under Francis Waweru. Foto: Ole Hindby.
Headscarf tager sin tredje sejr på stribe under Francis Waweru. Foto: Ole Hindby.

Double til Galoppens Venner og Waweru

Den lokale ejerkreds Galoppens Venner stod bag to af finaledagens vindere på Jydsk Væddeløbsbane.

Begge trænet af Kaj Sørensen og redet af Francis Waweru.

Vinderne kom i årets to sidste opgør – først i Hööks Hestesports Ærespræmie over 1550 meter, hvor Headscarf tog sin tredje sejr på stribe.

Helmet-datteren har været en sand succeshistorie siden hun i sommer blev importeret fra England og hun har endnu bare startet fem gange i karrieren.

Søren Brun vinder Aarhus Store Handicap foran Sir Danzbo. Foto: Ole Hindby.
Søren Brun vinder Aarhus Store Handicap foran Sir Danzbo. Foto: Ole Hindby.

Galoppens Venner, Kaj Sørensen og Francis Waweru red videre på succesbølgen i Aarhus Store Handicap, hvor 3-årige Søren Brun på trods af overvægt fik besejret Sir Danzbo/Lea Olsen med kort hoved, hvorefter der var godt to længder til Cornelia på tredjepladsen.

Sammenlagt var der 41.000 kroner til Galoppens Venner for de to sejre med Headscarf og Søren Brun.


3-årige Alizeti vinder for Kajsa Lindsjö. Foto: Ole Hindby.
3-årige Alizeti vinder for Kajsa Lindsjö. Foto: Ole Hindby.

Hurtig gevinst for Lea

For blot et par uger siden købte Lea Olsen med en voucher på 2,000 guineas den 3-årige Dutch Art-datter Alizeti på Tattersalls Autumn HIT Sale i Newmarket, og hun sørgede for direkte gevinst ved at aflægge maidentitlen under Kajsa Lindsjö.

Alizeti vandt let med fire længder foran Divine Madness og yderligere otte længder til Miss Van Winkle. Førstepræmien var 13.000 kroner værd.


2-årige Lady Lee aflægger maidentitlen under Jacob Johansen. Foto: Ole Hindby.
2-årige Lady Lee aflægger maidentitlen under Jacob Johansen. Foto: Ole Hindby.

Sikker sejr til Lady Lee

Center Divider-datteren Lady Lee tabte mange længder fra start i sin debut i 2-åringernes Stayerprøve i oktober, men alligevel afsluttede hun stærkt og var slået med under otte længder af Go Fine Go til slut.

Denne gang havde hun rutinen med sig, og Jacob Johansen – der erstattede Manuel Martinez – har ikke de store problemer med at sende den Stutteri Hjortebo-opdrættede hoppe først over stregen før Geranium og Noble Arabian.

“Hun er blandt andet meldt i Mowerinaløb, Dansk Oaks og Breeders’-serien næste år”, kommenterede Marc Stott efter at have sadlet endnu en maidenvinder i yngste årgang. Lady Lee ejes af Olav Kirkegaard Olesen, som fik 13.000 kroner for sejren.


Devils Dust aflægger i 31. forsøg maidentitlen under Pia Gram. Foto: Ole Hindby.
Devils Dust aflægger i 31. forsøg maidentitlen under Pia Gram. Foto: Ole Hindby.

31. gang var lykkens…

6-årige Devils Dust skulle bruge 31 starter på endelig at få karrierens første sejr, men så kom den også med klar besked.

Med sin ejer og træner Pia Gram i bøjlerne førte Devils Dust fra start til mål og sejrede til slut helt overlegent med ni længder til Very Special, som igen havde lige så stor afstand til Baby Woodrose på tredjepladsen.

Det var samtidig også Pia Grams første sejr siden den 18. juni 2016, hvor hun vandt med Nelina i Aarhus.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top